Продажбата на Galaxy Note 10 го собори претходниот рекорд во Јужна Кореја

Galaxy Note 10 penjualan memecahkan rekor sebelumnya di Korea Selatan

Galaxy Note 10 и Note 10+ добија нови рекорди во матичната земја на Samsung: Повеќе од еден милион нови единици на предводниците на Note се продадени во рок од 25 дена по првото продавање. Дека Galaxy S8 претходно го држеше рекордот – има продадено повеќе од еден милион единици за 37 дена по неговото лансирање. Првиот месец перформанси за Galaxy Note 10 и Note 10+ е најдобар од сите уреди на сериите Samsung S и Note и е повеќе од двојно од оној на Galaxy Note 9.

Пред-нарачките за Galaxy Note 10 и Note 10+ колективно достигнаа 1,3 милиони за само десет дена, како што беше откриено минатиот месец, така што не е изненадувачки што вистинските бројки за продажба се многу слични. Како што се очекуваше, моделот Плус продаде повеќе од вообичаеното Белешка 10 – од вкупната продажба, 67 проценти беа од Galaxy Note 10+. Samsung исто така рече дека бројот на жени клиенти и клиенти во нивните 20-ти се зголеми за тој Galaxy Note 10/10 + во споредба со Galaxy Note 9, но не понуди вистински броеви.

Galaxy Note 10 и Note 10+ беа лансирани само во варијантата 5G во Јужна Кореја. Постојат извештаи од јужнокорејската влада со кои се бара Samsung да лансира LTE модели од двата телефони заради релативно ограничената достапност на мрежата 5G, но не е јасно дали компанијата навистина ќе го стори тоа. Можеби продажбата на Note 10 и Note 10+ во Јужна Кореја ќе биде поголема доколку клиентите имаат избор на варијантата LTE, која ќе биде поевтина од моделот 5G, но Samsung несомнено е среќен со рекордна продажба со која се управуваше.

 • Модел: SM-N971N
 • Големина: 151,0 x71,8 × 7,9мм
 • Изглед: 6,3 “(160,02 мм) Супер АМОЛЕД
 • Процесор: Егзинос 9825
 • Камера: 12 MP, CMOS F2.2 Телефото & 12MP F1.5 / F2.4 77 ° & 16MP F2.2 123 ° Многу широк

Продажбата на Galaxy Note 10 го собори претходниот рекорд во Јужна Кореја 1

 • Модел: SM-N976B
 • Големина: 162,3 x 77,2 x 7,9мм
 • Изглед: 6,8 “(172,7 мм) Супер АМОЛЕД
 • Процесор: Qualcomm Snapdragon 855
 • Камера: 12 Ултра Широк: 16MP F2.2 (123 °) & Широк агол: 12MP 2PD AF F1.5 / F2.4 OIS (77 °) & Телефото: 12MP F2.1 OIS (45 °) & Вид на длабочина на камера: VGA