Продолжување за Safari на iPhone со iOS 8

Ekstensi untuk Safari di iPhone dengan iOS 8 1

Уживајте во подобро искуство во прелистување со екстензии за Safari на iOS 8

Пристигнувањето на новиот iOS 8 вклучува нови можности за проширување кои овозможуваат апликациите да комуницираат едни со други, вклучително и апликации кои стандардно доаѓаат на мобилниот оперативен систем на Apple за iPhone и iPad. Подолу можеме да најдеме некои од најдобрите Продолжението е достапно на App Store за iOS 8 Safari што ќе помогне да се подобри корисничкото искуство, да се олеснат новите опции или дури и да се подобрат достапните од каде потекнуваат.

Продолжување за Сафари на iPhone со iOS 8 2

Најдоброто продолжение за употреба на iPhone од Safari за iOS 8

Со iOS 8 и нови екстензии сега е можно преземете апликации преку App Store чии функции можат да бидат интегрирани директно во оригиналната апликација за мобилен оперативен систем на Apple.

Користењето на оваа наставка е многу едноставно, затоа треба само да кликнеме на средното копче што се наоѓа во долниот дел од Safari и потоа да избереме што сакаме да го користиме меѓу оние што се наоѓаат на дното на скокачкиот прозорец.

Следно ќе разгледаме некои од најдобрите екстензии што можеме да ги преземеме на iPhone за употреба преку Safari лесно и тоа ќе го подобри корисничкото искуство.

1 лозинка

1Password е скоро фундаментална апликација што не можете да ја пропуштите на iOS уред со кој можете да креирате силни и уникатни лозинки за секоја страница, запомнете ги сами и започнете ја вашата сесија со еден допир.

Погледнете ресурси – HTML, JavaScript и CSS

View Source е продолжение на Safari за iOS 8 што го олеснува извршувањето на една од најважните задачи на веб-развивачите, а тоа е да може да ги видите HTML, JavaScript и CSS кодот од која било веб-страница, покрај тоа што имаат убави и прилагодливи синтаксни осврти.

Pеб: Зачувајте написи и видеа за да се види подоцна

Со Pocket, целата содржина е во центарот на едно место, така што ќе можете да ја видите во секое време и на кој било уред. Не ви треба ниту интернет врска. Не пропуштајте ништо интересно што ќе го најдете со испраќање линк до писмото или оставајќи ги јазичињата отворени во прелистувачот. Едноставно зачувајте во џеб.

WhatFont

Дали ви се допаѓа типот на фонтови што ги користат на веб-страниците и не знаете какви фонтови се? Сега со WhatFont можете лесно да дознаете, благодарение на својата база на податоци од 300,000 видови извори.

Вонредна слика на екранот за Сафари

Со Прекрасно скриншот за Сафари за iPhone и iPad можеме да направиме слики од екранот на веб-страници, ова е различно од слики од слики од екранот што можеме да ги направиме директно на iOS уредите каде, со ајфони можеме да направиме само слики од екранот на деловите што ги гледаме и со оваа апликација ќе ги направиме од целиот веб, од почеток до крај.

Преведете го Сафари

Благодарение на оваа апликација, корисниците можат да преведат цели веб-страници на неколку јазици со едноставен клик, покрај тоа, можат да читаат и преведени страници.

Стак – конвертор на валута

Купишта е прва и единствена апликација на App Store која ви овозможува да конвертирате валути директно од прелистувачот Safari. Вклучува и два графичка контрола: Брз конвертор и Деноминација. Со Купишта можете да ја означите конверзијата на вашата валута за подоцнежна употреба. Покрај тоа, таа има едноставна и интерактивна шема, која ја покажува историјата на последните 100 дена. Девизниот курс се ажурира на почетокот на апликацијата и онолку често колку што ќе изберете. Можете да ги деактивирате ажурирањата додека сте во движење за да избегнете тарифи за роаминг на податоци. Магацинот го чува девизниот курс, така што може да се користи без интернет-врска.

Испратете се на себе · Испратете белешки на вашата е-пошта со една чешма

Mail To Self е наставка што овозможува, со еден едноставен клик, можност за испраќање е-пошта до самите себеси со содржината на веб-страницата што ја гледаме.

Pinterest

Pinterest Ова е алатка која ви помага да најдете инспирација и да ја споделите со другите. Користете го Pinterest за да ги соберете работите што ви се допаѓаат, да организирате и да планирате важни проекти и многу повеќе.

Се разбира, во App Store има многу други апликација со екстензии за употреба преку Сафари на iPhone со iOS 8 Кое е вашето омилено продолжение за Сафари?