Произведувач на случаи Подготвува 399,99 $ за iPhone 2 SE издание

Pembuat Kasus Mempersiapkan $ 399,99 untuk iPhone 2 SE Release

Објавувањето на iPhone SE 2 се шпекулира со години. Но, сега изгледа (вид) да има смисла дека може да слета во Q1 2020 …

Запомнете го iPhone SE? Прекрасниот популарен Apple 4hone 4-in кој беше објавен кога iPhone 6 се врати кога? Продолжението се шпекулира со години. Но, во 2020 година ситуацијата започна да се загрева, поради што многу луѓе се шпекулираат за тоа можеби ќе го видиме само iPhone SE 2 објавен во 2020 година.

Толку многу, всушност, што многу креатори на случаи (секогаш креатори на случаи) сега активно се подготвуваат да го промовираат iPhone SE 2, и покрај фактот дека тој не е официјално потврден или признаен од Apple. Totallee е еден од креаторите на случаи кој сега активно презема пред-нарачки за случајот iPhone 2 SE.

Зарем ова не е само маркетинг начин?

Знам што мислите: ова е само создавач на случаи кој користи гласини за iPhone SE 2 за да генерира повеќе упати и сообраќај кон нивната страница. Циниката кај мене е со вас 100% на ова – се случува цело време. Креаторите на случаи секогаш ја објавуваат претстојната шема и рендерирање телефони.

И причината е едноставна: пазарот на готовина е многу конкурентен. Давањето извонредност е скоро невозможно, па затоа брендовите кои работат во тој простор мора да користат скриени методи за маркетинг (како што е прифаќање на нарачки за непостоечки телефон).

Но, што ако сè е правилно?

Еве го проблемот: сите знаат дека продажбата на iPhone iPhone се бори. Сè уште произведува многу банки, благодарение на iPhone XR и iPhone 11, но не ги уби како порано во тој ден. Бројот се намали од година во година и беше доста долг.

И причината? Тоа беше истата работа што ги уби Sony, LG и HTC – ефтини телефони од кинески брендови како OPPO, OnePlus и Xiaomi. Луѓето кои се мизерни навистина се надеваат дека не мора да платат 1.200 долари за OLED дисплеј и камера со три леќи. Тие знаат дека можат да го добијат за помалку од 450 долари од една од овие нови и смели кинески телефонски компании.

Стави во овој контекст, iPhone има 399,99 долари. Apple има присуство на ZERO на долниот крај на пазарот, а iPhone SE 2 би можел да биде она што лекарот нареди да помогне во зголемувањето на продажбата и уделот на пазарот (особено на пазарите во развој и надвор од САД). Но, за ова да работи, мора да биде телефон 399,99 долари (како пиксел 3а).

Што повеќе и нема да биде доволно ефтино во споредба со iPhone 11, кој се продава за 699,99 долари. И за спецификациите? Па, повеќето гласини се чини дека упатуваат на спецификациите на iPhone 11 и iPhone 8, комбинирани во помала шасија. Лично, мислам дека звучи одлично. И јас со сигурност знам дека ако „Епл“ објавил iPhone 399,99 долари со процесорот А13 во него, јас би бил првиот во линија што ќе го соберам.