Производителите на паметни телефони ќе имаат тешки времиња во следните 5 години

Produsen Smartphone Akan Memiliki Masa Sulit dalam 5 Tahun Mendatang

Во денешниот свет, каде секоја година излегуваат десетици модели на паметни телефони, направено е многу интересно истражување. Истражување во следните години интелигентни телефон набавка стапка се чини дека има значаен ефект. Еве ги деталите за интересни вести за овој приемник за паметни телефони.

Huawei, компаниите на Apple како Samsung и Samsung имаат различни карактеристики секоја година. интелигентни мобилен телефон тој резултат Знаеме. Некои од нив даваат сериозни предности во однос на камери, додека други имаат одлични хардверски карактеристики. Сите овие модели мора да имаат и приемник. Сепак, според истражувањето, 55% од купувачите на паметни телефони не сакаат да купат ниту еден паметен телефон следните 3 до 5 години.

Производителите на паметни телефони го промашија минатото

Пред само неколку години, имаше голема редица пред продавницата за паметни телефони. Паметни и задоволни од оваа ситуација телефон производител, за жал, тој не може некако да се врати во минатото.

Производителите на паметни телефони ќе имаат тешки времиња во следните 5 години 1

организацијата која има најголем проблем и прво чувствува дека Apple. Скоро секоја година, компанијата ја намалува продажбата за 16%. Особено во Европа, корисниците се повнимателни со паметните телефони. Сите овие фактори претставуваат финансиска закана што е многу важна за производителите на мобилни телефони.

Анкетата спроведена со корисници на паметни телефони откри дека производителите на паметни телефони ќе останат во тешки ситуации во наредните 5 години. И покрај тоа што се развиени многу различни технологии како што се екрани за преклопување, сепак е тешко да ги убедите корисниците да купуваат нови производи. Па, во кој интервал го сменивте паметниот телефон? Можете да ги испратите одговорите на нас во делот за коментари.