Промоција на Fortnite Chapter 2 Season 2 вклучува реклами за вистински свет и криптични пораки

Fortnite Chapter 2 Season 2 Promotions Include Real World Ads and Cryptic Messages

Fortnite, една од најпопуларните игри во светот благодарение на својот режим на борбени ројали, се подготвува за Глава 2 Сезона 2 – која започнува од 20 февруари. Иако има големи кампањи за претходни промоции, оваа е многу поголема. Во текот на викендот, луѓето пронајдоа постери во разни градови во светот со отпечатоци од злато на него и логото Fortnite дадена на плакатот. Некои места каде е пронајден овој криптички плакат се Сан Франциско, Париз, Барселона, Мелбурн и Италија.

Кога ентузијастите на играта во САД ги гледале постерите и ги повикале броевите, слушнале претходно снимена порака во која се вели: „Агентот за регрутирање работи. Среќен агент за лов. Потврдена е операцијата за нафта. “На крајот на пораката, навивачите исто така ги објавија звуците на мрачни мачки и други чудни звуци. Тие исто така забележаа дека не се сите пораки исти, но сите тие спомнаа агенти, специјалисти за експлозиви и сефови. FortniteServer Discord имаше и некои необични активности со некои сметки се појавуваат „Активирани“ и додавање на нов бот со име „Агенцијата“.

Сметка на Твитер со име FNLeaksAndInfo // Макс споделува список на локации, броеви и пораки што луѓето ги исполнуваат во различни делови на светот.

Официјалната рачка за игра на Twitter во понеделникот објави фотографии со теми слични на постери, заедно со криптични пораки. Во него се вели, „Пренесување пресретнато“ со некои изменети текстови и датум почнувајќи од 2 февруари 2020 година на фотографијата. Fortnite играчи објавија дека гледаат златни предмети на картата за игри, како и што би можело да биде нарушена за новите типови материјали што доаѓаат во играта. Сега, официјалната рачка на Твитер откри преку серија твитови каков е избришаниот текст – „FN.CH02.S02 Origin == Au 022020“. Можеме да претпоставиме дека првиот дел од текстот е Fortnite Chapter 2 Season 2, а последниот дел е датумот. Делот „Потекло == Ау“ е сè уште нејасен, но можеме да претпоставиме дека „Ау“ тука е злато (научниот симбол на златото е Ау).

Ова е единствениот играч на тизер играчи што го имаат за претстојната сезона на Фортнит и многу останува за шпекулации. Имаше мешана реакција на социјалните медиуми за истата работа, при што некои играчи беа возбудени за Сезона 2, а други се фрустрирани.