(Протекување) Несреќа Бандиот на патот кон паметните телефони !?

crash bandicoot

Кој сè уште се сеќава како игра Crash Bandioot на PlayStation 1? Ова е една од најпознатите иконични приказни во индустријата, особено кога станува збор за светот на Sony PlayStation. (За жал, IP веќе не е одговорна за NaughtyDog).

Тоа, рече, изгледа дека ја имаме мобилната игра Crash Bandicoot на патот кон пазарот, со рацете на King Digital Entertainment, што секако, сега му припаѓа на гигантот Активион Близард.

(Протекување) Несреќа Бандиот на патот кон паметните телефони !?

Несреќа Бандиот

Значи, двајца корисници на Твитер се чини дека нашле нешто интересно Интернет-страница прикажувајќи слики од екранот од мобилната игра Crash Bandicoot. Интересно е што, изгледа дека дошле на оваа страница, по редовното пребарување на Интернет на Фејсбук.

Сега, кога ќе влезете во самата страница, можете да го видите насловот „Crash Bandicoot Mobile“, а малку повеќе под „Кинг“ за „Кинг Дигитал“. Тоа, рече, сајтот веднаш ви кажува дека играта сè уште не е достапна на пазарот, барајќи од вас да пополните прашалник за подобрување на неговиот развој.

Значи, се разбира, сето ова е прилично чудно. Тоа е, валидноста на оваа страница е во прашање. Сепак, покрај тоа, многу играчи брза да го критикуваат дизајнот на Crash Bandicoot! Како самата игра, која повеќе личи на клон отколку популарната мобилна игра ‘Temple Run’.

Меѓутоа, ако не знаете, Активизија потроши околу 5,9 милијарди американски долари во 2015 година за да го апсорбира Кинг Дигитал. (Лицето одговорно за Кенди Круш, игра што е над Pokemon Go и Fortnite во однос на приходите во мобилниот свет).

На кратко, ми се чини дека оваа идеја е апсурдна. На крајот на краиштата, повеќе од нормално е да се види дека Активизија сака да владее со профитабилниот свет на мобилни телефони. Особено кога имате King Digital во вашиот ранг. Затоа, нема да бидам изненаден кога ќе видам обид за влез на пазарот со лансирање телефони на Crash Bandicoot! Игра која сè уште привлекува многу луѓе, исто како што направи неодамнешниот римејк.


Покрај тоа, што мислите за сето ова? Споделете ги вашите мислења со нас во коментарите подолу.

Следете ги најновите технологии до сега. Следете нè на Фејсбук. Твитер, Инстаграм! Сакате да разговарате со нас? Испратете е-пошта на [email protected]