Протекување: Samsung Galaxy S12 може да има револуционерна технологија за батерии

Протекување: Samsung Galaxy S12 може да има револуционерна технологија за батерии

Во текот на изминатата деценија, видовме неверојатен напредок во скоро секоја област од индустријата за паметни телефони. Сега имаме побрзи процесори, поголемо складирање, поостри дисплеи и големо намалување на целокупниот отпечаток на уредот.

Сепак, има еден дел особено што досега не го привлече вниманието што го заслужува: технологија на батерии. Тежината е намалена и единиците се покомпактни од кога било, но долго време немавме пробив.

Но, ако верувате во извештајот Hexus, тоа ќе се промени благодарение на навремената интервенција на Samsung. Во 2015 година компанијата тврди дека потенцијално може да го удвои животниот век на литиум-јонските батерии со катодите со графен. Две години подоцна, во 2017 година, компанијата ја откри својата технологија за батерии со графенска топка, што идеално би можела да ја дозволи 5 брзини на полнење и а 45% зголемување во капацитет

Познатиот филтер, Еван Блас, објави дека компанијата работи на спроведување на технологија на батерии во своите смартфони Галакси до 2021 година.

Блас исто така го тврди тоа батерија на графен Willе може „целосно да се наполни за помалку од половина час“, а Samsung работи на тоа да ја направи технологијата профитабилна. Бидејќи карактеристиката е сè уште во развој, компанијата е малку веројатно да ја спроведе технологијата во Galaxy S11. Значи, освен ако Јужнокорејците не се авантуристички со уредите со серијалот Note 11 / A, можеби очекуваме да видиме нешто посебно во Галакси S12.