Протечената слика на Google Pixel 4 не го покажува задниот дел на уште два познати тонови

Gambar Google Pixel 4 yang bocor tidak memperlihatkan belakang dua nada yang lebih akrab

Претстојниот Google Pixel 4 беше предмет на многу протекување во последните неколку месеци и дури добивме одредена потврда за тоа што ќе се случи со паметниот телефон од самиот Google. Најновите цртежи нудат уште неколку информации за тоа што можеме да очекуваме од дизајнот.

Сликата – која очигледно покажува дека Google Pixel 4 работи на мрежата Спринт во САД – беше споделена на Telegram и е направена од XDA Developers.

Не е јасно од каде потекнува, иако со логото Спринт видливо во горниот лев агол, претпоставуваме дека уредот го тестира мрежата и затоа сликите најверојатно ќе бидат од вработените во Спринт.

Не можеме да утврдиме дали има точни протекувани спецификации на сликата, како што е шпекулираниот приказ за стапка на освежување од 90Hz, но можевме да видиме квадратна задна камера на сликата – карактеристика што ја потврди Google. Можеме да го видиме и bezel на горниот дел од екранот што има сензори како чип на Google Soli за Отклучување на лице и движења со движења.

Другите дизајнерски карактеристики прикажани на протечената слика вклучуваат различно обоено копче за напојување низ целото тело – карактеристика за потпишување на уредот Pixel – и задниот дел што се чини дека го елиминира дво-тонскиот ефект што го видовме на претходните уреди Pixel.

Врз основа на протечената слика, Pixel 4 ќе има метална рамка со сјајна стаклена назад. Во минатото, задниот дел на уредот Pixel беше поделен со горната третина нуди различна текстура до дното на две третини. Исто така, нема сензор за отпечатоци од задната страна, што сугерира дека Google ќе го избере скенерот за отпечатоци од прсти, или едноставно Open Face.

Конечно, на сликата е прикажано уредот да работи на најновата верзија на Android – Android 10 – со лентата за движење на долниот дел и рачката на Google Assistant од долниот десен агол.

Гугл Пиксел 4 се очекува да биде откриен на почетокот на октомври, но засега можете да ја прочитате нашата функција за заокружување на гласини за пиксели 4 за сите најнови.