Професионален Фортнит, стример на голем начин и добро дете кое плаќа студентски заеми …

Fortnite profesional, streamer di jalan besar dan anak yang baik membayar pinjaman mahasiswa ... 1

Следното е трогателна приказна за затворање на викендот: летови од прва класа Фортнит Pro и Streamer ги исплаќаат сите заеми за нивните мајки. Неговото пренесување во живо изминатиот викенд го долови моментот, а искреното и среќно изненадување на неговата мајка.

Што се однесува до тоа, мајката на Ајдан Конрад се чини повеќе шокирана од можноста на неговиот син да дизајнира подарок, наместо да бара пари за тоа. Ајдан има 1,4 милиони Twitches и следбеници, како членови на Ghost Gaming, имаат повеќе од 125.000 американски долари Фортнит приход, така што неговата мајка знаеше доволно дека има средства да го повлече заемот. Сепак, тој рече: „Не ми треба ништо, Ајдан, направивте доволно за мене“.

Исто така, во врска со неговиот студентски долг, „Вие не можете … тоа не е федерален заем“, рече тој. „Мислам дека не можете да го допрете тоа“. Но, тогаш Ајдан го рече магичниот збор, очигледно името на семејството, пријателите или другите посредници кои може да ја направат исплатата, а нејзината мајка сфати дека не мами. Хидраулични сигнали за работа, особено за Ајдан. Дури и ако е среќен, сепак е тешко некој да ја слушне како мајка му плаче.

Не сме сигурни колку мајката на Ајдан е долг за колеџ, но во Соединетите држави, износот е доволен за да стане проблем претседателски кампањи на ниво на криза. Најновата статистика од Министерството за образование на САД во САД покажува дека 42,9 милиони заемопримачи се одговорни за 1,5 трилион долари во долг на студентски заем. Од таа група, 575,49 милијарди американски долари ги задржале 14,1 милиони заемопримачи на возраст меѓу 35 и 49 години, во просек од 40.814 долари.

Значи, да, ова може да биде голем проблем. Но, „ова не сум јас“, рече Ајдан смирено, „сите луѓе што го следат моето емитување сега. Тие го прават тоа можно.“ Како благодарам, Мајка даде соодветно надополнување: „Сите го допреа САБ фантастичниот момент и ПРЕМИОТ извичник, „се смееше.

Ајдан последен пат беше виден на финалето на Светскиот куп во Фортнит, заработувајќи 50 000 долари за да заврши 37 во Ниво 1 на драмата Дуос, а уште 10 000 американски долари во соработка со Роберт Абиси од дуото DJ DJ Lost Kings on Celebrity Pro-Am.