Професорот ги изненади своите студенти со декорацијата „Брус Супер Марио“.

Profesor mengejutkan murid-muridnya dengan dekorasi Super Mario Bros.

Со текот на времето, видео игрите се интегрираат на различни и поголеми начини во нашиот секојдневен живот и се чини дека сме во јасен напредок да го оставиме ова време на стигматизација на оваа форма на забава. Поминаа години и многу играчи на стари училишта денес работат како професионалци во различни сектори и, за среќа, не го забораваат потеклото како гејмери. Ова е случај на еден мексикански професор кој ги прифатил своите студенти на чудни начини.

Нова учебна година на основно ниво во Мексико штотуку започна и белешката ја даде професорот Карлос Родригез, познат на Твитер како „Ел Профе Чидо“ и кој стана познат по своите публикации и начинот на кој ги користи социјалните мрежи за да ја изрази својата страст за предавање. Оваа недела, проф. Чидо ги изненади учениците и нивните играчи откривајќи ја декорацијата на нивните училници за да ја дочекаат групата нови студенти, кои први забележале кога влегле во училницата levelид на ниво на тематика Супер Марио Брос. од НЕС. Исто така, професорот Карлос Родригез не само што сакаше да им покаже на своите студенти нешто за старото училиште, туку им даде и знак на добредојде на учениците со слика на Маршмело, еден од диџеите кој даде концерт во Фортнит Оваа година, таа стана една од настаните што даде повеќе да се зборува за Битката Ројал. Да бидеме прецизни, во знакот за добредојде, професорот Родригез ја изнесе фразата: „Ако научив нешто од видеоигри, тоа е да се надминат пречките“.

Но, сето тоа не завршува тука, бидејќи професорот Карлос Родригез исто така ја подготвува првата средба со родителите и е вклучена во програмата за дневно цртање. Супер Марио Брос. официјално да ја започне учебната 2019-2020 година во основните училишта.

Што мислите за иницијативата „Ел Профе Чидо“?

Известете ги во коментарите и следете нè на LEVEL UP.

Извор