Раздор ја напушти играта на претплата бидејќи никој не ја играше

Discord meninggalkan game berlangganan karena tidak ada yang memainkannya
Запиши: Помина скоро една година откако Discord ја прошири својата услуга за претплата Nitro, претворајќи ги понудите на услугите за претплата на игри. Ајде да размислиме, се чини дека тој чекор е погрешен чекор за компанија која се чини дека не прави грешка до неодамна.

Раздорот откри во неодамнешниот пост на блогот дека додека на некои клиенти им се допаѓаат игрите вклучени во Nitro, повеќето гејмери ​​не ги играат. По внимателно разгледување, тимот рече „нема да погодува континуирано кога ќе дојде овој договор за обновување“ следниот месец.

Како резултат, каталогот на игри Nitro ќе биде офлајн на 15 октомври 2019 година. Сепак, можете да го играте до тој датум.

Спорот нуди наплата на клиенти кои сакаат да го откажат членството заради овој проблем. Само контактирајте го тимот за спорови за да ја добиете тркалачката топка што треба да ја изберете.

Постои позитивна страна за отстранување на каталогот затоа што ослободува дополнителни ресурси за Дискорд да се рефокусира. Компанијата соопшти дека ќе се „удвои“ за да се обезбеди дека Нитро ја исполнува својата мисија да има повеќе функции, забава и додатоци. За почетниците, тие ја зголемија големината на испраќање на 100MB за корисниците на Nitro и го намалија бројот на погони потребни за да го достигнат нивото 3, од 50 на само 20.

Ажурирањата на серверите им овозможуваат на корисниците да отклучуваат дополнителни придобивки, вклучувајќи аудио-високо-квалитетни, URL-адреси за шминка и дополнителни слотови за емотикони.