Рака со HP

Tangan dengan HP Elite Dragonfly

Денес HP објави нов кабриолет премиум ултралетилен таблет компјутер наречен HP Elite Dragonfly. HP направи многу напори да го направи овој таблет компјутер „Dragonfly“ да може да разменува дополнителна светлина, но без да ја жртвува брзината, способноста и траењето на батеријата. Тежина само 1 кг! Траењето на батеријата е исто така добро со околу 16,5 часа на опцијата за лесна батерија или 24,5 часа на опцијата за ефикасност на батеријата. Исто така, поддржува HP Fast Charge што ќе наплаќа до 50% за само 30 минути. Опциите за конфигурација вклучуваат Intel Quad Core U серија со опционален vPro, до 2Tb на nVMe складирање и до 16 GB RAM меморија. Исто така, имате 2 порти USB USB C Thunderbold, HDMI, 3,5 милиметарски аудио приклучок и безбедносен клуч. Willе има 3 опции за тип на екран: 1W FHD, HDR 400 UHD и HP Sure View Gen3. Цените ќе започнат од 1.549 долари.

Исто така, тоа е во сина боја. Оваа школка е парче магнезиум што овозможува да се премачкува во темно сина боја. Ова навистина изгледа прекрасно.

Рака со HP Elite Dragonfly 1

Тастатурата и trackpad се исто така темно сини, додека trackpad се издвојува со посветла боја. Исто така, ќе видите скенер за отпечатоци од прстот на долниот десен агол за лесен влез.

Рака со HP Elite Dragonfly 2

Шарките на тастатурата ротираат 360 степени за да можат да се преклопат на таблет компјутер. Страничната рамка и горниот раб се премногу тесни за да ја држат таблетата удобно, но подрачјето на долниот дел на шарката има доволно простор за да добиете добар зафат.

Рака со HP Elite Dragonfly 3

Камерата за видео повици на горниот раб има дури и мал лизгачки капак на леќи, така што можете да бидете сигурни дека камерата не се користи за да ве шпионира. На насловната страница има дијагонална линија за да може лесно да откриете кога е затворена.

Рака со HP Elite Dragonfly 4

Се разбира, има игла за HP Elite Dragonfly и тенка кожна обвивка која вклучува слот за игла. За жал, не постои држач за игла на самиот уред.

Рака со HP Elite Dragonfly 5

Патем, HP Elite Dragonfly е првиот лаптоп компјутер во светот што користи пластика со океан. Ова е само звучникот куќа што ја користи оваа пластика сега, но HP рециклираше 35 милиони пластични шишиња во други производи како што се касети со мастило, дисплеи и сега звучници Dragonfly.

Рака со HP Elite Dragonfly 6

HP исто така го најави HP S430c закривениот ultrawide монитор со HP Elite Dragonfly и овој монитор има и неколку трикови. Можете да го користите како ултравиден криви монитор за еден компјутер, но има две USB-C порти за да можете всушност да поврзете два компјутери и секој користејќи половина од екранот. Уште повеќе, можете да ги поврзете тастатурата и глувчето со хардверот за монитор и може да се користат и на двајцата поврзани компјутери. Со инсталиран специјален HP софтвер на двата компјутери. Специјалниот софтвер овозможува и содржина на влечење / спуштање помеѓу компјутерите. Дури поддржува неколку оперативни системи како што се Windows, macOS, Ubuntu и Android. Кривиот монитор HP S430c 43.4 ќе биде достапен за 999 долари.

Разговарајте за овој пост