Ракетата лига ќе ја отфрли целата пливачка кутија подоцна оваа година

Ракетата лига ќе ја отфрли целата пливачка кутија подоцна оваа година

Ракета лига во моментов има систем за градење на предмети за кутии во кутија, но тоа ќе се промени подоцна оваа година. Псионикс објави дека градите на играта ќе бидат заменети со нешто што ќе ве натера да ги видите „точните предмети што сте ги купиле однапред“. повеќегодишна критика за грабежната механичка механика од играчи и експерти од индустријата.

„Тука кај Псионикс и во епските игри како целина“, се вели во соопштението на компанијата, „ние сме посветени на создавање на најдобро искуство за нашите играчи ширум светот. За да се постигне оваа цел, подоцна оваа година ќе ги отстраниме сите платени случајни градите од Rocket League, заменувајќи ги со систем што ги покажува точните артикли што претходно сте ги купиле. “

Програмерите велат дека лансирањето ќе биде слично на промените направени во Fortnite: Save the World претходно оваа година, со коишто Loot Llamas е заменет со „X-Ray Llamas“, дозволувајќи им на играчите да видат што ќе купат пред да го купат. (Нов концепт, знам.)

Луѓето во Псионикс обезбедија малку повеќе детали за Reddit, истакнувајќи дека гајбите и клучевите што остануваат во инвентарот на играчот кога се случи промената ќе бидат заменети со нешто еднаква вредност. Програмерите исто така сакаат да ја одржат живата трговска економија, што сугерира дека сепак ќе има некаков вид предмети за случаен пад – тоа не е само систем за грабеж на кутии.

Изјавата на развивачот особено го оформува ова како еден вид широка иницијатива на „Епик“, која го купи Псионикс претходно оваа година. Во најмала рака, може да очекувате епска титула во иднина да го избегнете привлечувањето на кутиите за грабежи.

ИНФО