Редизајнираната апликација OneDrive го прилагодува Тековниот дизајн, станувајќи темна режим

Aplikasi OneDrive yang didesain ulang menyesuaikan desain Lancar, mendapat mode gelap

Мајкрософт го донесе флуентниот дизајн естетски на своите различни апликации и услуги, вклучително и OneDrive. Сепак, таа беше лансирана само за веб-верзијата, а не за мобилна апликација Android. Покрај освежувањата во дизајнот, добивате и многу очекуван и побаран темн режим, модифицирано искуство за пребарување, вклучување на PDF-датотеки и скенирања во најновите прегледи, ажурирани прибелешки за PDF и, чудно, денешни карактеристики. Ова е одлично за корисниците на телефони со Android бидејќи тие сега се во чекор со другите верзии на апликацијата.

Seeе видите нови икони за списокот со датотеки и мрежен приказ, вклучително и граници за да ги потенцирате овие икони, да ја ревидирате големината и растојанието на фонтот и да ја зголемите читливоста, пристапноста и леснотијата за пребарување и пронаоѓање на нешта од cloud дискови. Логото на леќи на копчето за скенирање сега е исто така заменето со икона за камера, за да им се олесни на луѓето да разберат што навистина прави.

Но, секако најважната работа за ова ажурирање е сега имате опција за темна режим за вашиот OneDrive. Ова е да помогне да се намали напрегањето на очите и да се зголеми животниот век на батеријата кога треба да заштедите сок. Скоро сите апликации го имаат ова сега, па иако се малку побавни во играта, барем сега имате избор да не бидете слепи со сите белци кога ги барате вашите датотеки на дискот.

Искуството за пребарување во мобилната апликација е исто така изменето за да може полесно да ја пронајдете датотеката што ја барате и што ви треба. Вие ќе можете да ги пребарувате вашите датотеки во OneDrive и споделените библиотеки во SharePoint. Податотеките со датотеки и ажурираните скенирања сега ќе се појават во вашите неодамна прегледани датотеки. PDF прибелешките исто така се подобрија со попогодни обележувачи.

Еден чуден нов додаток на OneDrive е одликата „На овој ден“ каде ќе можете да ги откриете спомените, поточно вашите фотографии, направени во одреден ден. Можеби не е толку корисно како другите напредни опции, но еј, ако сакате да патувате по патеката за меморија со датотеката OneDrive, тогаш можете да го сторите тоа.