Редми го објавува датумот на започнување на сериите Redmi Note 8. Откриени се и повеќе детали за овој уред!

Redmi mengumumkan Redmi Note 8 Tanggal Peluncuran Seri. Rincian lebih lanjut tentang perangkat ini juga Terungkap!

Oppo Reno е најновата постава на предводникот за мобилни телефони од Oppo. После првиот од поставата, беше промовирана Oppo Reno, таа создаде голем зуи во заедницата на корисници на паметни телефони. На почетокот на овој месец, дознавме дека Oppo работи на следниот Рено, а исто така, дознавме дека телефонот ќе биде лансиран прв во Индија. Денес се појавија повеќе детали и овој пат, информациите што ги имаме сега се официјални.

Сепак, во тоа време немаше ништо официјално. Но, денес, Oppo официјално го задева следниот мобилен телефон од поставата на Oppo Reno. Телефонот го носи името Oppo Reno2, што е малку изненадувачки затоа што Oppo ги именува нивните телефони на прилично комплексен начин. Сепак, Oppo Reno2 ќе биде лансиран за прв пат во Индија, како што беше предвидено на 28 август.

Ова е прилично голем чекор за брендовите како Oppo и покажува дека компанијата е подготвена да тргува на опасни основи со воведување на првиот предводник на телефон во Индија. Ова е закачалка, ако не сте виделе.

Компанијата, во изведувач, спомена една или две работи во врска со посебните карактеристики на телефонот. Oppo Reno2 ќе дојде со поставување на четири фотоапарати на задниот дел и ќе има зум од 20x. Ова е голем скок од сегашниот паметен телефон Oppo Reno, кој има 10x зум. Сепак, нема вести за видот на технологијата што ја користи компанијата на мобилни телефони или сензори за фотоапарати што се користат на Oppo Reno2.

Но, се чини, официјалниот заканувач не е доволен за fansубителите на паметни телефони. Сметка наречена Fengchao Technology на Weibo, објавена на Кина Фејсбук дека Oppo Reno2 ќе има главна камера од 48 мегапиксели. Во исто време, ќе има и 13 мегапикселни телефото леќи, кои ќе понудат зум од 20x. Тој посочи дека ќе има 8-мегапиксели супер широк агол и ќе има 2-мегапикселен монохроматски сензор. Монохроматски сензор од 2 мегапиксели е нешто што е многу невообичаено за паметните телефони.

Исто така, неодамна беше откриено дека новиот опозициски уред кој го содржи бројот на моделот PCKM70 ја помина Кинеската агенција за задолжително сертифицирање (ЦЦЦ). На списокот се открива дека овој телефон е опремен со VOOC 3.0 на Oppo за брзо полнење од 20W и поддржува 5G конекција. До сега, бидејќи само врвните телефони имаат поддршка од 5G, не е изненадување што Oppo Reno2 поддржува 5G исто така или ако Oppo носи варијанта од 5G одвоено од Oppo Reno2. Сепак, бидејќи ова се неофицијални информации од друг извор, би ве советувал да го земате со нотка сол. За повеќе информации за Oppo Reno2, продолжете со посета на OnPhones!