Редми лансира контролна игра за играчки игри или игри за Redmi K20 и K20 Pro

Planeta Red

За време на новата презентација на смартфони Редми К20 Во Кина, што се случи на крајот на мај, компанијата „Редми“ потврди дека ќе лансира гејмпад (контролор на игри или контролер на копчиња) за нов паметен телефон.

Вчера, кинескиот производител конечно го претстави овој додаток на кинеската социјална мрежа Веибо.

Игра за паметни телефони Редми К20 Ова потсетува на контролор кој го најави Black Shark гејмилниот паметен телефон во април 2018 година. Цената на гејмер-таблата за Redmi K20 и K20 Pro Стоејќи на 26 долари, околу 23 евра за промена

Redmi K20 оддалеченост

Но, сопствениците на Redmi K20 и K20 Pro можат да го купат по намалена цена од само 14 долари … околу 12 евра за да се променат.

Овој контролер за игри може да се поврзе со левата страна на Redmi K20 или K20 Pro, кога паметниот телефон е во ориентација кон пејзаж. Овој уред е опремен со аналогни уреди, копчиња за прилагодување, активирачи на LT и LB, клучеви за функција кои исто така функционираат како индикатори за Bluetooth, адаптер Bluetooth 4.2 и батерија од 340 mAh.

Redmi K20 оддалеченостRedmi K20 оддалеченост

Кинеските производители утре ќе ја направат првата продажба на контролорот на игри серии Redmi K20. Значи, ако сте обожавател на видео игри на паметен телефон, можете да го направите тоа веднаш.

Извор: Гизмочина

Поздрав од најдлабоките бајти.

Влегувања Редми ја лансира контролната игра или контролорот на игри за Redmi K20 и K20 Pro, кои за прв пат беа објавени на Планетата Ред.