Редми планира да го започне својот прв 70-инчен паметен телевизор во август

Redmi berencana untuk meluncurkan TV pintar pertamanya dengan 70-inci pada bulan Agustus 1

Редми планира да го лансира својот прв 70-инчен паметен телевизор на 1 август


Редми планира да го лансира својот прв 70-инчен паметен телевизор на 1 август

Редми конечно го објави нивниот прв ТВ, со 70 инчи. Генералниот директор на Редми, Лу Ваибинг, го објави започнувањето на ТВ, наречено Црвен ориз. Ова не е само паметен ТВ што ја прикажува целата најнова технологија која ќе може да прави повеќе работи од традиционалната телевизија, туку е и во големи димензии. Новата телевизија Редми Смарт, Црвен Рајс се опишува како „голем екран, извонредна мудрост„Што изгледа погодно за тоа со оглед на нејзината големина и фактот дека станува збор за паметен ТВ. По чекањето, ТВ е закажано за објавување на 29 август 2019 година.

Редми направи неколку шпекулации во врска со лансирањето на нов производ, а пред само половина месец, Лу Вајдинг навести дека постои можност Редми да работи на изработка на ТВ-производ. По ова, на кинеска веб-страница наречена Центар за сертификација на квалитет во Кина, таму се појавија информации за нови телевизори.

Според информациите, TPV Display Technology (Xiamen) копродукции, Рибар е фабрика за производство на ТВ Редми. Освен веста за донесување нов ТВ, Редми планира да воведе и два телевизори со различна големина. Едниот од нив е телевизор со 70-инчен дисплеј, а другиот треба да прикаже 40-инчен екран на екранот. Сепак, 40-инчните телевизори сè уште не излегоа на површина.

Телевизијата Xiaomi доминира на кинескиот ТВ пазар во однос на обемот на продажба со што сочинува скоро 20% од вкупната продажба на ТВ во првата половина на 2019 година. Паметните телевизори на Редми можат да ја користат помошта на телевизијата Xiaomi за да возат продажба и да направат начин за сопствен ТВ-пазар во иднина.

Покрај Редми, на телевизискиот пазар влегоа и брендови како Глори, Хуавеи, Еден Плус.