Редми, под-бренд Xiaomi, ќе објави телевизор од 70 инчи

Redmi, submarca de Xiaomi, anunciará un televisor de 70 pulgadas

Телевизиските најави со ниски рамки не се ништо ново во цела 2019 година, LG и Samsung најавуваат вакви телевизии веќе неколку години кои обично се гледаат во различни опсези, но тоа е само доколку се поттикнат водечките кинески производители да започнат една од големите димензии, квалитет и евтина цена.

За да му даде поголема прегледност на Редми, Xiaomi реши да донесе телевизија на 29 август што ќе се истакне заради неговиот квалитет и ниската цена.

Оваа информација ја обезбеди Леи Јун, ко-основач на „Редми“ и сегашниот извршен директор на „Ксиоми“, преку официјалната сметка на „Веибо“ (Фејсбук од Кина) до сликата што ни покажува ТВ со мазни рамки и големи димензии.

Телевизијата Редми ќе има големина од 70 инчи и иако нема технички детали, се очекува барем еден 4K панел со поддршка за HDR, во основа она што го има секој Смарт ТВ со среден дострел (повисок од S / 1999).

Можно е одлуката за започнување телевизија од Редми да има врска со „OnePlus“, кој ги потврди телевизиските најави во наредните недели, а исто така ќе се продава и во САД, пазар каде што Xiaomi не пристигна.

Заедно со оваа телевизија, ќе бидат објавени и новите 8 на Редми 8, Редми 8А и Редми.

Извор: Веибо