Резултатот од Редми К20 ќе добие намалување на цената од 1 август

Резултатот од Редми К20 ќе добие намалување на цената од 1 август

Кинескиот производител на паметни телефони Xiaomi е препознатлив по продажба на паметни телефони по агресивни цени и тенки профитни маржи. Чудно, компанијата ги намали цените на некои свои понуди, вклучително и новоотворените Редим состав на Редми К20, 2.

Намалувањето на цените ќе се спроведе од 1 август и во моментов е ограничено на кинескиот пазар. Иако се претпоставува дека истиот пад на цените може да се примени и во Индија во блиска иднина.

Следното е список на паметните телефони Redmi кои ќе добијат намалување на цената:

Модел Варијанта за складирање 1 Варијанта на складирање 2
Redmi K20 Pro

6 GB + 128 GB

Пред: CNY 2599 (околу 25.990 РС)

После: CNY 2299 (околу 22.990 РС)

8 GB + 128 GB

Пред: CNY 2799 (околу 27.990 РС)

После: CNY 2499 (околу 24.990 РС)

Редми К20

6 GB + 128 GB

Пред: CNY 2099 (околу 20.990 РС)

После: CNY 1999 година (околу 19.990 фунти)

Redmi Note 7 Pro

6 GB + 64 GB

Пред: CNY 1399 година (околу 13.990 РС)

После: CNY 1199 (околу 11.990 РС)

Redmi Note 7

3 GB + 32 GB

Пред: CNY 799 (околу 7.990 РС)

После: CNY 699 (околу 6.990 рути)

4 GB + 64 GB

Пред: CNY 999 (околу 9,990 РС)

После: CNY 899 (околу 8.990 РС)

Редми 7А

2 GB + 16 GB

Пред: CNY 549 (околу 5.490 РС)

После: CNY 499 (околу 4.990 РС)

Причината за намалувањето на цените е непозната, меѓутоа, ова може да се должи на намалувањето трошоците на компонентите генерално се забележуваат кај сите компании, не само Xiaomi. Како и да е, ова е пофален чекор што рефлектира дека компанијата се потпира на верувањето во „чесни цени“.

Како што споменавме порано, Xiaomi не потврди дали намалувањето на цените ќе се применува во Индија.Redmi Note 7 Про намалување на цената

Прочитајте и: Samsung Galaxy M20 ќе прикаже масивна батерија од 5830 mAh

Всушност, имајќи ги предвид фактите, околу 5.000 индиски нетизени ја потпишаа петицијата Change.org да се намали цената на Redmi K20 за 2.000 РС. Xiaomi може да им понуди такви придобивки на својата индиска публика.

Накратко, неочекуваното намалување на цените е сладок чекор од Xiaomi што несомнено ќе ја зголеми продажбата.

Заинтересираните читатели можат да го проверат изворот овде.