Рекламираните филтрирани од линијата Huawei Mate 30 прикажуваат 4 уреди

HD Tecnología

Линија Huawei Mate 30 официјално ќе биде претставен овој четврток, 19 септември на настан во Минхен. Но, 3 дена по оваа презентација, сите линии беа филтрирани од Еван Блас.

Huawei Mate 30 Pro

Зајакнување на гласините за печатот најновата слика покажува кружен јазол со 4 камери зад себе. Оваа поставка мора да содржи главна камера од 40MP со технологија за отскокнување 4 пиксели во 1 пиксели, нова камера со кино која достигнува 40MP, сензор од 8 MP со телефонски леќи со 3x зум и сензор за лет. Сето ова ќе биде придружено со ксенонски блиц и, пред тоа, со главна камера од 32 MP, покрај леќи со широк агол.

Овие последни 2 фотоапарати се наоѓаат во широка предна крива, која исто така вклучува и 3Д систем за препознавање лице сличен на Face ID. Ова ниво е сместено на екранот за водопади (т.е. без наклони од неговите страни) од 6,8 ″ што е обележано со остри криви на рабови. Стапката на освежување не е откриена, но овој екран ќе достигне резолуција од 2400 1176.

Реклами филтрирани од линијата Huawei Mate 30 на кои се прикажани 4 уреди 1

Phonesвездите телефони од оваа нова линија ќе се напојуваат од ново објавените Кирин 990 5G. Не знаеме каква ќе биде вашата конфигурација на меморијата, но се шпекулира дека е со варијанта од 8 GB RAM и 512 GB проширено складирање. Huawei Mate 30 Pro ќе донесе Android 10 со EMUI 10 слој, но без услуги на Google, батерија од 4.500mAh со SuperWheel 40W и SuperWheel 27W Wireless технологија и читач за отпечатоци на екранот.

Huawei Mate 30

„Стандардната“ верзија ќе претстави и кружен аранжман со 4 сензори, но заради ефтина цена, треба да очекуваме сензори со понизок квалитет. Разликата продолжува на предниот дел на паметниот телефон. За да се намалат трошоците, изгледот на водопадот беше заменет со рамен со мала вовлекување на истиот, во кој се користеа 2 од камерите на неговиот брат, но не носеа 3D систем за препознавање лице.

Рекламите филтрирани од линијата Huawei Mate 30 покажуваат 4 уреди 2

Како што е откриено на фотографијата, овој конкретен уред ќе поддржува 5G мрежи, така што мора да биде присутен и со Кирин 990 5G заедно со 6 GB RAM и 128 GB внатрешно складирање.

Дизајнот на Porsche Huawei Mate 30

Ова специјално издание на Mate 30 ќе ги носи истите спецификации како основен телефон, единствената внатрешна разлика е конфигурацијата на меморијата: овој уред ќе дојде со 12 GB RAM и 512 GB внатрешно складирање. Сепак, зад нештата работите ќе изгледаат многу поинаку.

Реклами филтрирани од линијата Huawei Mate 30 на кои се прикажани 4 уреди 3

Следејќи ги чекорите на претходната соработка помеѓу Huawei и Porsche, ова специјално издание ќе донесе слој на кожа што ќе се вознемирува од стаклото во средина. Таму можете да најдете 4 поставки на фотоапаратот и логоата Huawei, Leica и Porsche Design.

Huawei Mate 30 Lite

Имајќи цел за потрошувачи со помала куповна моќ доаѓа Huawei Mate 30 Lite, кој ќе стане познатата Nova 5i Pro. Овој уред ќе носи 6.3 “екран со познатата” дупка за боксот “за предната камера.

Рекламите филтрирани од линијата Huawei Mate 30 покажуваат 4 уреди 4

Mate 30 Lite ќе има и 4 поставки за задната камера, иако, како што може да се види на сликата погоре, избраниот дизајн е квадрат со најдобар стил Mate 20. Ова ќе вклучува главен сензор од 48 МП, одличен. Агол од 8MP, 2MP макро камера и сензор за длабочина од 2 MP.

Овој телефон нема да биде компатибилен со 5G мрежите, бидејќи на Kirin 810 процесорот. Willе биде придружено со батерија од 4.000 mAh, а исто така ќе носи Android 10 со EMUI 10.

Цената и достапноста на овој телефон не се вклучени денес во протекување.

Што мислите за Huawei Mate 30?

Извор: ТелефонАрена