Ресетирајте ги неделните легенди на Apex: Што е тоа и зошто е важно

Reset Mingguan Apex Legends: Apa itu dan Mengapa Penting 1

Ресетирајте ги неделните легенди на Apex: Што е тоа и зошто е важно 2

Неделно ресетирање на Apex Legends е временска точка во која Програмерите за ревизија на Respawn Entertainment автоматски ги ресетираат сите неделни предизвици. Да знаете кога е направено ресетирање, го олеснува оптимизирањето како го поминувате времето во играта. Еве што треба да знаете.

Неделно ресетирање на Apex Legends: Што е тоа и зошто е важно

Предизвикот Apex Legends е поделен на дневни и неделни категории. Предизвиците и во двете категории придонесуваат за подигнување на „Битката“, при што некои предизвици се полно ниво за себе.

Додека повеќето неделни предизвици минатата недела по недела, некои се ресетираат секоја недела. Играчите ги предизвикуваат овие периодични неделни предизвици кои комплетираат одреден број на дневни предизвици за да добијат нивоа на Battle Pass. Овие предизвици се ресетираат секој понеделник во 6 часот наутро.

За да го максимизираат напредокот на Battle Pass, важно е играчите да завршат повторени предизвици пред да се ресетираат секоја недела. Губењето дури и една е огромна загуба на ефикасност, што го прави значително потешко да се заврши битката.

Фото учтивост на Respawn Entertainment / Electronic Arts