Рецепт за откуп на црвени мртви се вели дека е во фаза на развој

Red Dead Redemption Remake Dikatakan Sedang Dalam Pengembangan

Поминаа скоро десет години откако беше објавен Red Dead Redemption и ако може да се верува на нови гласини, Rockstar Games има некои епски планови да ја прослави десеттата годишнина од титулата. Гласини велат дека има римејк на Red Dead Redemption во гасоводот и може да пристигне во 2020 година. Досега нема потврда за ова од Rockstar Games.

Ова тврдење доаѓа од корисник на Reddit, кој тврди дека познава еден од уметниците на животната средина во Rockstar Games, но избира да остане анонимен. Се вели дека се развива целосен римејк за Red Dead Redemption и ќе ги има сите нови можности достапни во Red Dead Redemption 2.

Приказната може да се смени малку во римејкот за подобро да се поврзе оригиналниот наслов со продолжението. Анонимен корисник на Reddit додаде дека овој наслов е закажан за објавување кон крајот на 2020 година. Може да надмине и да излезе на почетокот на 2021 година. Ова е веројатно затоа што грешката малку влијаеше врз развојот. Се вели дека 2/3 од тимот на Red Dead Online се префрлиле на римејк за да се обезбеди дека проектот останува на вистинскиот пат.

Нема потврда за римејкот на Red Dead Redemption од Rockstar Games сега, па можеби не ја презема оваа гласина по номинална вредност.

Објавено на. Прочитајте повеќе за и. Извор: црвенило