Решение за крај на копиите на IMEI од турските компании

Solusi untuk Mengakhiri Salinan IMEI dari Perusahaan Turki

Ефективни чекори против компјутерски криминал извршени со користење на мобилен уред, софтверската компанија Измир Савункел А.Ş.дојде од. Компанијата ќе го снима уредот со IMEI број со нивниот модел, информации за марка и идентитет. апликација за дигитален мобилен идентитет Тој планира да извезува во 46 земји. По решението произведено од турска компанија, копирањето на IMEI се подготвува да направи историја.

Клонирање на IMEI Таа има за цел да им продаде украдени мобилни телефони на други лица и да спречи злосторства извршени од нелегални организации со употреба на мобилни уреди со апликации за дигитален мобилен идентитет што ќе ги спречи.

Со апликации за дигитален мобилен идентитет, ќе се обезбеди заштита на личните податоци, а во исто време ќе се спречат проблеми што создаваат дупки за безбедност како што се кражба или губење на мобилните уреди. исто така користен телефон Во случај на набавки, стариот сопственик на мобилниот телефон нема да биде одговорен за трансакции извршени од новиот сопственик на мобилниот телефон. Исто така, во спротивен случај, новиот сопственик на телефонот ќе биде заштитен.

Податоците ќе бидат безбедни со временската марка

Наоѓа на системот временски печат Со оваа опција, податоците ќе се чуваат на повеќе од една безбедна локација. ТУБИТАК БИЛГЕМБлагодарение на карактеристиките развиени од ова, новиот сопственик на користен мобилен телефон ќе може да документира кога ќе добие повик. Покрај тоа, дури и ако SIM-картичката од изгубен или украден мобилен телефон е избришана, мобилниот телефон може да се следи кога е обезбеден пристап до Интернет.

Савункел А.Ş.Развиена од за апликации за дигитален мобилен идентитет Оваа апликација може да се пристапи од адресата наведена овде, а апликацијата може да се купи од 740 дилери на GSM низ целата земја. Покрај тоа, компанијата основаше канцеларија во Силиконската долина и спроведе дигитален мобилен идентитет во рок од 2 години. Во 46 земји план да се спроведе.