Решение за проблемите со Android Auto на Xiaomi Mi 9 и Mi 9T

Solusi untuk masalah dengan Android Auto pada Xiaomi Mi 9 dan Mi 9T

440

Android Auto Ова е одлична алатка од Google, така што телефоните со Android можат да се фокусираат подобро на патот. На овој начин нашите мобилни телефони го менуваат интерфејсот и нè охрабруваат да го допреме екранот помалку. Ако сте новиот сопственик на Xiaomi Mi 9 или Mi 9T и имате проблеми со Android Auto, прочитајте зашто можете реши лесно.

Прашањето на Xiaomi Mi 9 и Mi 9T со Android автомобили е добро познато. Апликациите можат да предизвикаат проблеми при стартување или не синхронизирање со мобилен телефон, што значи дека не можеме да го користиме правилно кога сме зад воланот. Како прво, можно е ако вашиот мобилен телефон е нов, тој не се ажурира правилно. Xiaomi е лансиран Ажурирање на приоритети ги поправа сите проблеми Mi 9 и Mi 9T со Android Auto. Затоа, првиот чекор пред да сториме нешто е да провериме дали имаме во очекување на ажурирање на MIUI.

Ажурирајте го системот

За ова одиме Поставки / За телефонот / Ажурирање на системот / Проверете дали се ажурираат. Ако има ажурирање во очекување, првото нешто е да го ажурирате терминалот и да почекате да се рестартира. Тогаш можеме да провериме дали проблемот со Android Auto исчезна. Ако проблемот се уште се ажурира до најновата верзија на MIUI, можеме да ги испробаме следниве решенија:

И ако продолжува да не успева?

Ако грешката што ја минувате е кога ја отворате апликацијата Android Auto прескокнете го екранот на екранот за грешката поврзана со услугите на Google, решението е да го исчистите Кешот со апликации од услугите на Google. За да го направите ова, одиме во Поставки / Инсталирани апликации и ги даваме 3-те погоре на правото да изберете “Прикажи ги сите апликации” Во пребарувањето пишуваме “Услуги на Google Play” и еднаш во апликацијата ќе избереме «Исчистете ги податоците / Исчистете ја кешот». Сега апликацијата Android Auto ќе започне правилно.

Автоматско грешки на Android на Mi 9

Друга вообичаена грешка што Android Auto може да ја даде на Mi 9 и Mi 9T е она што се појавува на екранот како “Грешка во комуникацијата 16”. Овој проблем е поврзан со повеќе апликации инсталирани во системот, но тоа не значи дека тие не можат да бидат во сопственост. Решението е како што следува:

Автоматска бубачка на Android на Mi 9 01

  • Отстранете ги дупликатите апликации што сте ги инсталирале.
  • Отстранете ги сите остатоци од повеќе апликации од Поставки / Повеќе апликации
  • Допрете на “Избриши сметка за двојна апликација”
  • Чекаме 5 секунди и откако ќе заврши одбројувањето, кликнете Избриши и рестартирање

Тогаш можеме правилно да го конфигурираме Android Auto на нашиот мобилен телефон. Кога сме подготвени, можеме повторно да инсталираме повеќе апликации без повторно да се појават грешки.