Решение за проблемот со Wi-Fi и Bluetooth на iPhone XR

iphone xr portada

477

Смартфоните што се бесплатни имаат проблеми сè додека корисничкиот век сè уште не се „роди“. Понекогаш најчесто се решава со различни ажурирања, но во други случаи корисникот мора да научи да живее со тоа. Денес е она што го сакаме фокусирајте се на iPhone XR, иако е омилен за многу фанови на Apple, и ние можеме повремено наидуваат на грешки можеме да се обидеме да ги решиме со овие совети.

Bluetooth и Wi-Fi конекцијата се некои од најчестите проблеми со кои се соочуваат корисниците на iPhone XR. Причините можат да бидат многу разновидни понудените решенија се многу вообичаени, но во многу случаи тие функционираат. Се разбира, ако ништо не работи, ништо не може да се стори и ние мора да ги посетиме Техничките услуги.

Проблем со Bluetooth

Постојат некои корисници на iPhone XR кои пријавуваат проблеми кога се обидуваат да го поврзат својот уред преку Bluetooth, или со надворешен извор на аудио или уред без раце за во автомобил. Ако ова е вашиот случај, можете да ги пробате следниве опции:

Отворете ги поставките / Bluetooth. Откако внатре, ние го допираме уредот што има проблем со нашата врска и кликнете на “Заборави го овој уред”. Тогаш можеме да се обидеме повторно да го поврземе. Ако сè уште не работи, ќе се активираме Режим на авион неколку минути. Потоа ја деактивиравме опцијата и го рестартиравме уредот за да се обиде повторно да се поврзе со помош на Bluetooth. Последната опција нè насочува да се ресетираме за да ги ресетираме сите поставки, но не пред да ги зачуваме нашите датотеки. За ова ние ќе Поставки / Општи информации / Ресетирајте ги сите поставки.

iPhone XR Bluetooth

Проблем со Wi-Fi

Ако нашиот проблем е со Wi-Fi конекција, која има наизменично исклучување, не може да се поврзе или доцнењето е многу јасно, можеме да го пробаме следново: прво ќе се обидеме да го деактивираме нашиот iPhone XR Wi-Fi и да го активираме повторно. Ако овој метод не работи, можеме да пробаме исклучете го рутерот за една минута и повторно вклучете го. При повторното поврзување, проблемот може да се реши. Ако ништо не работи, одиме во менито Поставки и ја допираме нашата Wi-Fi врска и допрете “јас” во кругот. Потоа играме Заборавете на мрежата погоре. По завршувањето, ние мораме повторно да се поврземе со мрежата и повторно да ја внесеме лозинката за да провериме дали проблемот е решен.

iPhone XR Wifi

Ако овој метод не работи, можеме да се обидеме да ја ресетираме мрежната конфигурација. За да го направите ова, одиме во менито Поставки и допрете Општи информации и рестартирајте го. Сега избираме “Ресетирајте ги поставките на мрежата”. Ако овој метод не работи, можеме, како и со претходниот проблем, да го поставиме нашиот iPhone на фабрички поставки, како претходен чекор да се обидеме да најдеме решение пред да заминеме на технички услуги.