Ривалот на Apple, AirPods, „Amazon Echo Buds“ стартува со 130 американски долари

Apple Saingan AirPods ‘Amazon Echo Buds ’Diluncurkan dengan harga $ 130

Амазон во средата зеде пакет од голем број гаџети, вклучувајќи ги и безжичните ушни уши на Echo Buds кои според компанијата ќе можат да се натпреваруваат со истите барања како производите што станаа репер во сегментот, „Епл ерподс“. Со цена од 129,99 $, Echo Buds во моментов е достапен за активни пред-нарачки на Amazon и ќе започне со испорака од 30 септември.

Amazon Echo Buds е компатибилен со Alexa и е опремен со технологија за активирање на бучава (ANC) од Бозе. Тие исто така користат внатрешен микрофон кој им овозможува на корисниците да ја контролираат репродукцијата на музика преку говорни команди на Alexa. Tunas исто така работи со апликацијата Alexa за да проследува музика, да пушта аудио книги што може да се слушнат, да остварува повици или да добива насоки, преку гласовни команди.

Корисниците исто така ќе можат да ја држат страницата за пупка за да го активираат стандардниот гласовен асистент на телефонот, без разлика дали станува збор за Сири Гугл Асистент. Како и AirPods, музиката автоматски запира кога еден од пупките ќе се отстрани од увото. Врз основа на Amazon, Echo Buds ќе понуди околу пет часа музичка репродукција со едно полнење. Тие исто така доаѓаат со батерија, која додава дополнителни 15 часа траење на батеријата и може да се наполни преку стандарден USB кабел.

Како што споменавме, овој уред е опремен со технологија за откажување на бучава од Бозе, која може да се вклучи и исклучи на побарувачката со двојно допирање на пупка. Тие, исто така, доаѓаат со три големини на ушите, кои нудат прилагодливи прилагодувања за подобар звук, како и заптивка во уво што е удобно за длабоко слушање.