Року го освежува уредот за струја кон празниците

(Року Експрес)

Во пресрет на сезоната на празници, Роки денес, меѓу другите, ја ажурираше својата постава на уреди за стриминг со нови верзии на Roku Express и Roku Ultra.

Новата верзија на оперативниот систем „Року“ ќе биде објавена и на постојните уреди во следните неколку недели.

Ажурираниот 30 $ Roku Express е 10 проценти помал од претходната верзија и може да го напојува вашиот телевизор; Нема потреба да го приклучувате во wallиден штекер. Новиот Експрес + е ексклузивен во Волмарт и доаѓа со далечински глас за уште 10 долари.

Новиот Roku Ultra, во меѓувреме, работи „надграден четири-јадрен процесор и 802.11ac безжичен двоен опсег“, рече Року. Исто така, постои функција за брзо стартување канал и личен клуч за кратенки што може да се програмира на Enhanced Roku Voice Remote за 99,99 $.

Року експрес со далечински (2019)

(Року Експрес со далечински)

Року Експрес и Роки Ултра се достапни за претходна нарачка на Roku.com денес. Року Експрес и Експрес + пристигнаа на крајот на септември, а остатокот од ажурираната постава на Року излезе во продажба во октомври. Тоа вклучува:

  • Премиера на Року (39,99 $): 4K streamer и HDR со едноставен далечински управувач.
  • Roku Streaming Stick + (59,99 $): Преносен HD, 4K и HDR поток со далечински управувач и безжичен далечински управувач Roku со далечински управувач.
  • Roku Streaming Stick + HE (59,99 $): Најдобро Купи исклучиво, ова вклучува Подобрен далечински говор на Roku со слушалки за слушалки Roku и приклучоци за слушалки за приватно слушање.
  • Roku Ultra LT (79,99 $): Ексклузивно, Ultra LT прикажува Walmart, прикажува HD, 4K и HDR стриминг, Етернет, MIMO 802.11ac безжичен двоен опсег, далечински Засилен Roku Voice со ТВ контроли и слушалки Roku.

Во меѓувреме, Roku OS 9.2 се фокусира на „брзо приближување на клиентите“, што значи додавање на карактеристики за пребарување и можност за наоѓање на нови во интерфејсот. Како што објасни Илја Аснис, постар потпретседател на Roku OS на Roku, „Со Roku OS 9.2, на нашите клиенти им даваме ново искуство богато со содржина околу 4K, гласовна контрола и предниот екран“.

4K е голем проблем за Roku и 4K Spotlight Channel е променет за да се истакне содржината понудена во Ultra HD. Року рече дека сега нуди избор на 4K содржини за „прва содржина, курирани раце“. Исто така, постои и зоната Року, која ви овозможува лесно да пронајдете забава користејќи актуелни жанрови или субјекти.

Roku OS 9.2 центарот на вниманието 4K

Категоријата за забава се користи и претставува како зона, но ова не е типична категорија за жанрови. На пример, една од нив се нарекува „Херојска филмска зона“, но не е постојана категорија / зона затоа што Року вети дека ќе го менува често. Се надевам дека станува корисно и не само збунувачко за оние кои редовно го користат интерфејсот.

Исто така, додадени се и нови звучни одлики, вклучително и можност за поставување тајмер за спиење на телевизијата Roku, пребарување на понуди на филмови, инстант пристап до списоците со содржини од 4K со едноставно изговарање „4K филм“, контролирана музика за звук, филмови и репродукција на фотографии со користење на Roku Media Player и можност да го контролирате вашиот уред Roku користејќи Amazon Alexa или Google Assistant.

ОС 9.2 додаде и поддршка за неодамна објавениот Roku Wireless Subwoofer, нов дел за кратенки ќе биде достапен на Главниот екран, а содржината ќе започне со репродукција побрзо благодарение на подобрувањата во перформансите направени во оперативниот систем и попаметното меморирање на канали.

Конечно, ако ви треба помош, Року ве замолува да разговарате за новиот канал Совети и трикови што содржи видеа за да гледате на најразлични теми, вклучувајќи ги функциите на оперативниот систем, уредите Року и најпопуларните теми за поддршка што ги бараат корисниците.