Романтиката Сага 3 влегува во последните фази на развој

Romancing Saga 3 memasuki tahap akhir pengembangan 1

Отстранетата верзија на популарната JRPG Romancing Saga 3 сега влезе во последните фази на развој. Твит од режисерот на серијалите Акитоши Кавазу потврди дека сè уште се прават мали прилагодувања и дека треба да бараме повеќе информации за претстојниот играч на Токио 2019, што ќе започне да работи од 12-ти до 15-ти септември.

Ако се верува на Google Translate, Кавазу изјави дека тимот има за цел да ја задржи преработената верзија што е можно поблиска до оригиналот во однос на содржината, што значи дека нема значителни промени, подобрувања или дополнувања. Во однос на тоа какви промени се прават, знаеме дека преработувачот ќе шири визуелни, вклучително и режимот New Game Plus, и ќе додаде занданите кои никогаш порано не биле видени за да се ископаат и сценарија да се играат преку.

Романсинг Сагата 3 влезе во последната фаза на развој 2

Западното издание на Romancing Saga 3 беше најавено на почетокот од годинава на Е3. Remaster работи веќе некое време, а првично беа објавени целиот пат во 2017 година. Оттогаш, издавачите на „Сквер Еникс“ се многу мирни по ова прашање, при што дискусиите околу играта повторно се појавуваат благодарение на најновиот трејлер.

Отстранувањето од третиот влез во серијата го следи подвижната порта на Романсинг Сага 2. Тоа исто така влезе во Префрлување во 2017 година и беше примено доста добро и покрај тоа што направи неколку отстапки за нови играчи. Романтичните игри со сагата се традиционални JRPG-и кои се во средина на нешто како Secret of Mana или претходните записи на Final Fantasy. Може да очекувате импресивна стара училишна музика и пиксели уметност, како и многу впечатливи битки кои се базираат на ред.

Покрај Romancing Saga 3, ќе добиеме и верзија Saga (можеби) што е прилагодено: Скарлет Грејс, игра на Вита од 2016 година. Пребарувајте и на iOS и Android можеби подоцна оваа година, и не заборавајте да внимавате на TGS 2019 за нов трејлер или можеби дури и датумот на објавување на компанијата.

Погледнете во нашиот дел за вести за да ги пронајдете најновите и најголемите игри.