Самсунг ја отстрани рекламата со која се забавуваше „Епл“ да го ослободи приклучокот од 3,5 мм

HD Tecnología

Откако го отстрани приклучокот од 3,5 мм на новиот Galaxy Note 10, Samsung ги избриша повеќето канали на YouTube во рекламата, каде што беше исмејувано од Apple за да ги избрише на вашиот iPhone 7, во 2016 година.

Според Samsung, компанијата одлучила да ја отстрани за да има повеќе простор за сензори и батерии, а сега вклучува USB-C слушалки во кутијата. Сепак, оние што сакаат да користат други слушалки мора да купат 3,5 милиметарски USB-C адаптер. Исто како што стори и „Епл“, ова донесе бран на критики од обожавателите на брендот, бидејќи многумина го купија Самсунг за својот 3,5 милиметарски конектор, но ова е нешто што ја завршува линијата Галакси С10, која ќе стане најновата марка на висока класа со 3,5 џек мм.

На некои канали на брендот Јутјуб, сè уште можеме да гледаме некои од овие видеа, како што е „Растењето“, каде фановите на „Епл“ ги купуваат сите модели сè додека не се отстрани конекторот од 3,5 мм, и таму тој го менува својот iPhone за Galaxy Note 8. Видеото е сè уште Оваа објавена е полна со најнови коментари каде што луѓето се жалат дека Самсунг го прави истото, така што и тие ќе бидат избришани.

Што мислите за оваа одлука на Samsung? Дали успешно го избришавте вашето видео?

Извор: WCCFTech