Самурај Jackек: Битката низ времето ќе се заснова на крајот на анимираната серија

Samurai Jack: Battle Through Time akan didasarkan pada akhir serial animasi

На почетокот на неделата доби откритие за неговото враќање Самурај Jackек со целосно нова видео игра, која ќе ја донесе акцијата на телевизиските серии до нова генерација. Сепак, не беа откриени многу детали за проектот, така што оние што беа заинтересирани мораа да чекаат. Ако сте еден од нив, имаме добри вести, затоа што првите детали за заплетот и развојот на оваа нова рата се веќе познати.

На PAX East 2020 беше присутна компанијата Adult Swim Games, која беше одговорна за дистрибуцијата на титулата и со производителот на серии, Генди Тартаковски и главниот автор, Дарик Бахман, кој ја искористи можноста да сподели неколку детали за Самурај Jackек: Битка низ времето Со навивачите.

За почеток, има многу добри вести за fansубителите на играта, барем на англиски јазик, бидејќи во играта ќе настапат гласовни актери од оригиналната серија, според извештаите Нинтендо Сè. Насловот исто така ќе биде прикачен на историјата на играта, така што може да очекувате почит кон суштината на серијата, при внесување дополнителни детали во заплетот, што ќе го прошири крајот на серијата.

СПОИЛЕР: Следно ќе разговараме малку за последното поглавје од анимираната серија, така што ако не сте ја виделе, предлагаме да го сторите тоа пред да прочитате ако не сакате да го уништите нарачката за заговор.

Според тие информации, Еши го отворил порталот на време откако дознал дека имам сила во него. Значи, заедно со Jackек тој ќе оди во потрага по Мене, заедно како што се случи во последното поглавје од серијата, но пред да пристигне со Мене од минатото, овој моќен непријател се префрла на последниот потег и го фаќа Jackек во привремена неизвесност додека патува во тунелот овој пат.

На ова мистериозно место, Jackек мора да се соочи со сите свои противници кои ги победил и кој ќе биде контролиран од мене, кои ќе се обидат да го натераат во заробеништво. На ова место работите се чини дека се искривени, бидејќи ликовите на семејството и сојузниците ќе почнат да го напаѓаат, ова ќе предизвика Jackек да најде свој начин и повторно да изгуби надеж.

Друг интересен дета detail е дека инвеститорот се обидува да го спроведе наративот како да е ново поглавје од серијата, па затоа може да биде добра вест за anубителите на аниме. Патем, Солеил е исто така обожавател на оваа серија.

Што мислите за овој ратичен наратив? Дали имате надеж во тоа? Дали ќе чекате за нејзиното деби? Известете ги во коментарите.

Меѓу карактеристиките на овој наслов, се издвојува дека тој ќе биде развиен со рекламен материјал што веќе работеше на играта Нинџа Гајден, па fansубителите на двете франшизи беа преместени веднаш.

Самурај Jackек: Битка низ времето летово ќе пристигнат на PlayStation 4, Xbox One и Nintendo Switch.Доколку кликнете на оваа врска, можете да најдете повеќе новости поврзани со оваа серија.

Останете информирани со нас, на LEVEL UP.

Извор