Светот на ловци на чудовишта: Водич за Зиногрев на мраз – Како да го победите Зиногре

Monster Hunter World: Iceborne Zinogre Guide - Cara Mengalahkan Zinogre 1

Светот на ловци на чудовишта: Водич за Зиногре од ледени мраз - Како да го победите Зиногре 1

Без недостаток на страшни непријатели во Monster Hunter World: Iceborne да се натпреварува, уделите навистина ги зголеми Капком во оваа најнова експанзија. Со враќање на луѓе како Наргагуга и список на Постари змејови подготвени да ви го газат газот, не е лесно да се биде ловџија овде кај Hoarfrost Reach. Дозволете му на нашиот водач на чудовишта во чудовиштето Зиногре да направи напорна работа за вас кога ракувате со овие beверови.

Чудовиште во чудовиштето на чудовиштето во светот – Зошто да го победи Зиногре

Светот на ловци на чудовишта: Водич за Зиногрев на мраз - Како да го победи Зиногре 2

Ако мислите дека Тоби Кадачи е вознемирувачки, тогаш навистина треба да сметате на Зиногре. Овој особено Вајвер е многу пенлив, и не зборуваме на смешни начини, осветлувајќи ја ноќта. Зиногре е практично 70% молња, или нивното крзно или затегнатите фрагменти од коските се зачинети по целото тело. Тој има можност исто така да биде преполнет, што значи дека предмети како Shock Traps ќе престанат да работат на тоа.

Зсиногре се наоѓа само во Водечките земјишта, така што мора да бидете фер преку ледениот мраз дури и да го душкате. Ние би препорачале да станете ваш техничар на треперење; многу чудовишта во Ледениот мраз можат да ви дадат вредни празнини за напад, па ако можете да ги натерате, и ова ќе биде многу вредно со Зиногре затоа што правењето негово лизгање може да го натера да го испушти статусот на наполнетост.

Еве ги нашите совети и трикови за забележување на Зиногре:

  • Бидете сигурни дека секогаш се сеќавате на слабостите на елементите – ние ќе донесеме мраз и вода во оваа битка
  • Скоро е невозможно да се парализира, затоа не губи време со тоа
  • Да се ​​има палто против гром може да биде спасител кога ќе се наполни
  • Пазете се од зголемениот опсег на напади кога се наплаќа
  • Ако навистина треба да го надминете кога сте изложени на светлина, притиснете ги меките точки за понатамошно оштетување
  • Создадете тресење за да го испуштите од режимот на супер полнење за полесно патување

Сега кога го имате нашиот снабдувач на чудовишта во светот „Монструм Зиногре“, да го надминете, поразувајќи го ова лошо момче не треба да трае многу повеќе од нашите корисни совети и многу григи. Бидете сигурни дека го спакувате мразот со оружје и ги искористувате вашите застрашувачки техники за да одржите најмалку штета. Опсегот и нападите што тој ги добива од суперплатените не се шега. Обидувајќи се да ги скутите сите чудовишта во играта? Ве молиме, нашиот водич за чудовишта во светот „Чудовиште од чудовиште“ е корисен.