„Светот на Dying Light 2 ќе биде четири пати поголем од првиот“

La guía del gamer.

Павел Рохлер, CTO на издавачката индустрија Techland, даде кратко интервју за NVIDIA каде малку зборуваше за Dying Light 2 и за тоа како се разликува од првата рата. Играта беше прикажана за прв пат во последната Е3 и привлече внимание заради неговиот свет, способност за игра и подобра графика во споредба со првата рата.

Според Рохлер, мапата била четири пати поголема од првата Dying Light која кажала многу затоа што била голема кога била лансирана во 2015 година. Сепак, исто така, објаснува дека ова не е најважно, но како ќе се смени околината околу нас зависи од нашата одлука.

Релевантни решенија

И тоа е Dying Light е отворена светска титула, но исто така е и акција RPG, така што покрај динамични битки во реално време, ние исто така треба да донесуваме одлуки преку дијалог како што се случи во Witcher 3, на пример. Очигледно, некои одлуки ќе направат некои области достапни, а други не, така што големината на мапата на крајот ќе зависи од нашите сопствени постапки.

„Секоја одлука што ја носиме ќе има влијание врз светот. Така, на пример, имаме неколку верзии на карта во одредена област, а светот е многу голем, така што предизвиците ќе бидат уште поголеми. Оваа промена ќе се одрази и во навигацијата и во вештачката интелигенција. “

Willе има многу комбинации на одлуки, така што идејата е дека картата е различна во секоја игра и дека секој има различна мапа на градот. Минатиот месец тие прикажаа околу 30 минути прикажувања каде можевме да видиме дека има многу работен век на покривот на зградата, нешто што може да се смени ако решиме нешто што влијае на животот на овие луѓе.

Подолу ја оставаме 30-минутната игра која сега има повеќе смисла со зборовите Павел Рохлер, го оставаме и вашето интервју со НВИДИЈА. Dying Light 2 ќе пристигне на PlayStation 4, Xbox One и на компјутер во 2020 година.