Сега е активна најновата верзија 3.2.1 со верзија Dead by Day

Perbaikan terbaru Dead by Daylight Versi 3.2.1 sekarang aktif

Најновата поправка е наметната до Death by Daylight, и тоа е измешана содржина на Stranger Things што неодамна беше објавена. Погледнете ги деталите за грешка за 3.2.2 подолу.

– Оштетените специјални способности на Демогоргон сега стандардно ги кршат палетите. Поради оваа промена, го преработивме додатокот на Red Moss. Погледнете ги промените подолу.

– Rework Red Moss од Демогоргон: Претходно, со додаток на Red Moss, Демогоргон беше во можност да ги реши палетите со помош на Shred – сега ова е стандардниот ефект на Shred. Новиот додаток за црвен мов гласи како што следува: во голема мера го зголемува времетраењето на ефектот за статус на Undetectable применет на Демогоргон кога се појавува од порталот (за вкупно 10 секунди).

– Ја намалува брзината на закрепнување на огромната моќност при преминување наопаку (обновувањето сега трае 24 секунди).

– Среќен наплив сега обезбедува настан за резултат од уништување за секој засегнат генератор.

– Вториот ветер ќе прикаже напредок кон активирање на мер.

– Прилагодете ја логиката за совпаѓање, така што групите Survive With Friends се совпаѓаат со највисок ранг на сите играчи во групата (не просекот). Patch 3.2.0 воведува проблем што предизвикува групните свршувачи на групата Survive With Friends да се рангира на 20-то место, што исто така е коригирано со оваа промена.