Сега знаеме сè за Pixel 4: Android 10 со Face ID, Pixel Theme, нов интерфејс за камера и дисплеј 90 Hz (фото)

Sekarang kita tahu semua tentang Pixel 4: Android 10 dengan ID Wajah, Tema Pixel, Kamera antarmuka baru dan tampilan 90 Hz (foto) 1

Дури и за четвртата генерација на Google Pixels не успеа да се одржи т.н. изненаден ефект. Покрај тоа што сега ги гледаме сите естетски аспекти на новите пиксели 4, сега можеме да го видиме софтверски вести чекајќи нè на новиот паметен телефон на БигГ.

Оваа новостечена информација потекнува од виетнамски блог Генк, се чини дека во Виетнам некој дури успеа купи од дефинитивниот практичен прототип на Pixels 4. Паметниот телефон за кој ќе зборуваме е Пиксел 4 XL во бела боја: покрај тоа што можеме да го набудуваме дизајнот на уредот што сега е познат, можеме да видиме како Google ќе го воведе нов интерфејс од Асистент на Гугл со Пиксел 4, многу покомпактно и помалку инвазивни.

Покрај тоа, новостепената слика целосно го потврдува постоењето на нов вовед од Лична карта, интегриран во Android 10 како метод за отклучување безбеден уред.

Сега знаеме сè за Pixel 4: Android 10 со Face ID, Pixel Theme, нов интерфејс за камера и дисплеј 90 Hz (фото) 2

Сега знаеме сè за Pixel 4: Android 10 со Face ID, Pixel Theme, нов интерфејс за камера и дисплеј 90 Hz (фото) 3

Во воздухот дека новиот Pixels 4 ќе го интегрира дисплејот освежување стапка на 90 Hz, сега скоро сме сигурни во тоа. Софтверот ќе биде интегриран селекција една од системските поставки за управување со овој аспект. Покрај тоа, ќе биде присутна и нова функционалност Амбиентален EQ што ќе го прилагоди тонот на боја врз основа на контекстот на употреба на околината.

Сега знаеме сè за Pixel 4: Android 10 со Face ID, Pixel Theme, нов интерфејс за камера и дисплеј 90 Hz (фото) 4

Сега знаеме сè за Pixel 4: Android 10 со Face ID, Pixel Theme, нов интерфејс за камера и дисплеј 90 Hz (фото) 5

Како што се виде пред неколку дена, Android 10 на Pixel 4 (а можеби дури и од претходната генерација) ќе понуди нови можности за прилагодување на графичкиот интерфејс благодарение на интегрираната апликација Pixel Themes: подолу можете да видите неколку примери од применето време.

Сега знаеме сè за Pixel 4: Android 10 со Face ID, Pixel Theme, нов интерфејс за камера и дисплеј 90 Hz (фото) 6

Сега знаеме сè за Pixel 4: Android 10 со Face ID, Pixel Theme, нов интерфејс за камера и дисплеј 90 Hz (фото) 7

Следно, исто така, гледаме едно нов интерфејс графика за опции за снимање од апликацијата Камера Гугл Горната лента е заменета со скокачко мени.

Сега знаеме сè за Pixel 4: Android 10 со Face ID, Pixel Theme, нов интерфејс за камера и дисплеј 90 Hz (фото) 8

Сега знаеме сè за Pixel 4: Android 10 со Face ID, Pixel Theme, нов интерфејс за камера и дисплеј 90 Hz (фото) 9

Новите детали што протекоа на новиот Pixels 4 сè уште не се завршени Потврдете ги техничките спецификации што ќе го најдеме под шаторот Pixel 4 XL, управувано од Snapdragon 855+ со 6 GB 128 GB RAM и внатрешна меморија, 6,3 инчен AMOLED екран со резолуција од 1.440 x 3,040 пиксели и батерија 3.700 mAh. Покрај тоа, во галеријата подолу ќе најдете дополнителни слики кои го прикажуваат Пиксел 4 заедно со други паметни телефони веќе на пазарот и затоа ќе ве направи идеја за димензиите на паметниот телефон.

Сега, сите знаеме за Pixel 4: Android 10 со Face ID, Pixel Theme, нов интерфејс за камера и дисплеј 90 Hz (фото) 10

Преку: SlashLeaksИзвор: Веибо