Сега склучете договор секој пат кога ќе пробате да купите телефон Samsung Galaxy

Fully digital, to use the platform one has to log on to the in-store Samsung Finance+ application on a Galaxy Tab.

Samsung ја лансира Samsung Finance + дигиталната платформа за заем, која е универзално достапна за да обезбеди можности за финансирање на потенцијалните клиенти денес. Во моментов се вели дека функцијата ќе биде достапна само за галаксиите од галаксија и е присутна во повеќе од 5.000 продавници во 30 градови во земјата.

Сосема дигитално, за да ја користите оваа платформа, мора да ја внесете апликацијата Samsung Finance + во продавницата на Galaxy Tab. Откако ќе ги пополнат своите лични детали за верификација на КВК и кредитен рејтинг, тие ќе добијат екран на понуда на разни паметни телефони Галакси. Врз основа на тој дефект, секој клиент мора да добие барем некаков вид понуда на галаксискиот смартфон по нивниот избор, според Samsung.

За лансирање на оваа платформа во Индија, технолошкиот гигант се здружи со DMI финансии додека беше дизајниран и развиен од Институтот R&D Индија на Samsung во Бенгалуру за да одговараат на индискиот пазар. DMI финансии е пан-индиска кредитна платформа.

Самсунг, исто така, рече дека имаат планови да ја прошират поддршката за платформата на 10.000 продажни места во 100 градови, до крајот на оваа година, рече тој во изјавата.

Кликнете на Deccan Chronicle Technology and Science за најновите вести и прегледи. Следете нè на Фејсбук. Твитер.