Седум важни совети за траен обред во Пире

Седум важни совети за траен обред во Пире 2

Пире е најновиот од Supergiant Games – студиото зад себе Тврдина и Транзистор – и тоа е чудна комбинација на акција-спорт и стратегија-RPG што е сосема различна од се што сте играле досега. Можеби е тешко да се разбере како да се преживеат Ритуалите кога ќе започнете, и затоа подготвивме седум важни совети кои ќе ви помогнат да поминете низ Недостатоци.

Седум важни совети за траен обред во Пире 3

Продолжете да разменувате

Вие може да контролирате само еден лик во исто време во Рит, така што е лесно да се искористиш при употреба на само еден играч за да минуваш непријатели. Тоа може да работи за почетна битка, но сакате да ја запрете оваа навика што е можно поскоро. Обрнете внимателно на тоа каде се сите тела на теренот и бидете подготвени брзо да ја пренесете топката или да разменувате знаци по потреба. Сакате непријателот да го продолжи својот престап за да остави свој дрвен куп, истовремено осигурувајќи дека не спаѓате во истата замка. Единствениот начин да го направите ова е внимателно да управувате со позицијата на сите на вашиот тим.

Седум важни совети за траен обред во Пире 4

Распоредете го искуството

Секој член на вашиот караван има иста главна цел: да избега од чистилиштето од Даундоус. Но, откако ќе излезат, тие заминуваат засекогаш – и од приказната и од играта. Willе бидете принудени да избирате меѓу највисоките карактери, така што дистрибуирањето искуство е рамномерно. Вие не сакате да го инвестирате целото време во еден лик само за да бидете принудени да ги изгубите.

Седум важни совети за траен обред во Пире 5

Фрли ја топката

Откако ќе ја добиете топката, можете да бидете во искушение да однапред однапред во непријателскиот куп. На крајот на краиштата, задоволувачко е да скокате во голот, полесно е отколку да се постави фрлањето, а тоа е бонус штета. Но, придобивките доаѓаат по цена, затоа што играчите на стрелци ќе бидат отфрлени во текот на следното коло, оставајќи ви да се борите во битката 2v3. Повторно исклучете се и обидете се да ја исцедите одбраната на непријателот со фрлање на топката – освен ако не е време да ги завршите, во тој случај можете слободно да го изгаснете купот дрво во стил.

Седум важни совети за траен обред во Пире 6

Запомнете ги вашите граници на вештини

Секој лик може да научи до четири вештини, а секое од двете вештачки дрвја што им се достапни, нуди четири опции. Пресметката е прилично едноставна – ако сакате најсилна опција во дрвото, мора да продолжите да го користите тој пат. Обидувајќи се да бидете џек-за-сè-трговија ќе заврши ограничување на вашата способност да имате пристап.

Седум важни совети за траен обред во Пире 7

Користете го контролорот

Ова, се разбира, се однесува само на толпата на компјутери. Лесно измамени од курсорот, кој се движи надвор од обредот, но сигурен тастатура и глушец можеби ќе сака да размисли двапати кога нурка во Пире. Активноста на обредот е совршена за контрола на игрите, а водењето на вашите играчи низ полето е многу полесно со аналогно стап. Движењата засновани на глувчето не се невозможни да се справат, но ако имате контролер ќе се соочите со многу помека крива на учење.

Седум важни совети за траен обред во Пире 8

Не мора да победувате, но не мора да губите парична казна

ПиреЦелата потрага е дизајнирана така што без разлика дали ќе победите или изгубите, приказната продолжува да се движи и го отсликува исходот од битката. Но, ако сакате да зачувате совршени белешки, сигурно можете. Паузата во средната игра ви овозможува да го рестартирате Ритуалот во секое време, давајќи ви онолку можности колку што ви требаат за да успеете. Сè може да биде позадоволно ако дозволите да падне картата, но ако не можете да го изгубите одговорот, а непријателот пристапи кон победничката цел, вие сè уште сте затворени.

Седум важни совети за траен обред во Пире 9

Погледнете ја опозицијата

Екранот за селекција пред обред ви овозможува да ја проверите статистиката на вашата партија пред да ја испратите на бојното поле – но не заборавајте дека можете да го проверите непријателот, благодарение на иконата со лесен одговор во долниот десен агол. На тој начин можете да бидете сигурни дека не, да речеме, испратете бавно трио пешаци кон група брза непријатели кои можат да водат круг околу нив.

Тоа е доволно за да започнете Пире, и во комбинација со некое време во Downside, вие дефинитивно ќе станете мајстор на обредот пред да го реализирате. За повеќе насоки во потрагата по прошка, не заборавајте да проверите Играпедија Пире Вики.

Седум важни совети за траен обред во Пире 10

Дастин Бејли

Седум важни совети за траен обред во Пире 11 @ dkbailey64

Дастин е хонорарен работник со седиште во Мисури кој ужива долги прошетки во дигиталната шума. Кога тој не пишува за geeky забава, тој прави видео за тоа. Тој и неговата сопруга се најпогодни за играње улоги на маса.