Сезона 4, PUBG ќе донесе поддршка за вкрстена игра на PlayStation 4 и Xbox One

PUBG Musim 4 Akan Membawa Dukungan Lintas-Play Ke PlayStation 4 Dan Xbox One

PlayerUnknown Player Battlegrounds (PUBG) на PlayStation 4 (PS4) и Xbox One наскоро ќе можат да се натпреваруваат со претстојното ажурирање на играта на Сезона 4. Ажурирање беше објавено од страна на Мајкрософт за време на главната нота на Xbox Inside во Gamescom 2019.

ОГЛАС

Производителот на игри, PUBG Corp, исто така, објави дека крос-плејот ќе биде првиот достапен на серверот за тестирање кон крајот на септември, додека редовниот сервер PUBG се очекува да добие ажурирање на почетокот на октомври. Како и да е, треба да се напомене дека функцијата за вкрстено играње ќе биде ограничена само помеѓу конзолите. Тоа е, играчите на PS4 и Xbox One нема да бидат пробиени кај своите браќа и сестри.

Покрај тоа, тие чекаат 100 играчи на серверите од двете конзолни заедници да играат едни со други во ист натпревар и да го зголемат времето за изработка на натпревари, што се очекува да биде пократко затоа што ќе има поширок пакет на совпаѓање.

Надвор од вкрстените игри, Сезона 4 ќе воведе и Survivor Pass 4: Aftermath, што ќе им овозможи на играчите да отклучат повеќе од 100 награди со теми на Ерангел додека се израмнат. Не само тоа, туку сезонските билети ќе воведат и мисии за соработка кои бараат од играчите да работат заедно за да стигнат до пресвртници.

Од Најава за Xbox, PUBG ја најави и Сезоната 4, донесувајќи визуелни подобрувања на картата Ерангел со нови стилови на градење и пореални терени и сценографии. и ребаланс на оружје и возила преку картата.

Сезона 4, PUBG ќе донесе поддршка за вкрстена игра на PlayStation 4 и Xbox One 1

Сезона 4, PUBG ќе донесе поддршка за вкрстена игра на PlayStation 4 и Xbox One 2

Вкрстеното играње меѓу двете ривалски конзоли не е нова вест, но ретко гледа дека Sony доброволно игра. Пред да се приклучи на PUBG, јапонскиот производител на конзоли првично не сакаше да дозволи каква било форма на вкрстување меѓу неговите играчи и неговиот ривал на Xbox во друга титула во борбата, Фортнит. На крајот, компанијата се повлече и конечно ги сподели своите играчи да се мешаат со играчите на Xbox кон крајот на 2018 година.

Првото ажурирање ќе биде лансирано на првиот компјутер на 27 август, додека партнерите во конзолата ќе ги имаат своите ажурирања во рок од 2 недели по првичното ажурирање на компјутерот.

(Извор: Xbox преку Techspot)