Се чини дека полначот Galaxy Note 10 Plus 45W не нуди повеќе од 25W

Galaxy Note  Pengisi daya 10 Plus 45W tampaknya tidak menawarkan lebih dari 25W

Според тест за батерија спроведен од блог за тајландска технологија DroidSans, полначот Super Fast 45W за Galaxy Note 10+ можеби не вреди за вашата инвестиција. Разликата во брзината на полнење помеѓу 25W и 45W не е толку голема како што мислат луѓето, судејќи според овој резултат. Занемарлива разлика од 4% помеѓу полнење 25W и 45W во моментот кога Note 10+ ја погоди батеријата 100% последно. И, дури и ако на последните 4% можеби ќе бидат потребни дополнителни 8 минути за да бидат покриени со полнач од 25W, сепак не изгледа како зголемување на перформансите.

Тоа е ако го земеме предвид претходниот тест споредувајќи ја брзината на Note 10+ 25W со другите паметни телефони. Ова покажува дека потребни се околу 1 час и 5 минути за телефонот да добие целосна наплата; тоа е, со телефонот вклучен (исклучен екран). Во меѓувреме, најновиот тест го спроведе DroidSans означува дека уредот достигнува 100% моќност на батеријата на полначот 45W за 57 минути (со исклучен телефон), така што практично времето добиено со употреба на полнач од 45W за целосно полнење не треба да надминува ~ 8 минути.

Разликата е малку повеќе видлива во 30-минутната минута

Вреди да се одбележи дека растојанието помеѓу полнењето од 25W и 45W е малку пошироко во 30-минутната ознака, со опционален додаток 45W што произведува 73% моќност на батеријата, и батерија од 25W што опфаќа 67% од батеријата од 4.300mAh во истиот временски период.

Не успеавме сами да го тестираме полначот 45W Супер Брз, но при 25W, нашиот преглед на Galaxy Note 10+ се промени од 5% на 60% за 30 минути со уредот вклучен и екранот се исклучи.

Супер брз полнач 45W не е вклучен во Galaxy Note 10+. Се продава одделно за 50 долари, а не е достапен за купување на секој пазар. Потоа повторно, можеби нема да изгубите многу со тоа што не можете да го купите во вашата област, бидејќи овој почетен тест не покажува многу ветување. Дали купивте дополнителен додаток 45W за вашата забелешка 10+ откако ги видовте резултатите од овој прелиминарен тест?

Се чини дека полначот Galaxy Note 10 Plus 45W не нуди повеќе од 25W 1

Се чини дека полначот Galaxy Note 10 Plus 45W не нуди повеќе од 25W 2

  • Модел: SM-N975F
  • Големина: 162,3 × 77,2 × 7,9 мм
  • Изглед: 6,8 “(172,7 мм) Супер АМОЛЕД
  • Процесор: Егзинос 9825
  • Камера: 12 Ултра Широк: 16MP F2.2 (123 °) & Широк агол: 12MP 2PD AF F1.5 / F2.4 OIS (77 °) & Телефото: 12MP F2.1 OIS (45 °) & Вид на длабочина на камера: VGA