Силата ослободена уметност Замислете како изгледа еден стар Старликер

The Force Unleashed Art Membayangkan Seperti Apa Bentuk Starkiller Lama

Исто како што голем дел од проширениот универзумски материјал сега го смета Дизни како не-канон, Војна на Starвездите: Силите започнаа сè уште одржува лојални навивачи до денес. Објавен во 2008 година за последната генерација на конзоли, добро признатата авантура со еден играч на LucasArts беше една од последните во студиото, пред повеќето од нејзиниот персонал да биде отпуштен од домот на Мики Маус. Во моментов, повеќето компании постојат како лиценци, повеќе немаат удел во поделбата за франшиза за видео игри.

Делото оттогаш падна на EA, секако, која, по голем број разочарувачки изданија, конечно произведе едно нешто што вреди да се извика минатата година во форма на Star Wars Jedi: Fallen Order. Како ретроспектива, првиот обид на Реван во Галакси Далеку, Далеку не дели многу сличности со Force Unleashed во смисла на игра, но наративно? Не премногу. Актерот Сем Витвер се смени кога тајното стажирање на Дарт Ведер остана популарна странична приказна, која, иако повеќе не се сметаше за канон, сепак остана миленик на многумина.

Водена од чиста досада пред неколку месеци, HegoDamaskEU реши да замисли како Старкилер ќе изгледа како постар и помудар edеди, и од тогаш одлучи да ја сподели својата работа со истомисленици на Твитер.

Прилично кул, нели?

Според Хего, горенаведеното е постигнато преку употреба на најразлични програми за уредување и софтвер, особено FaceApp и Photoshop, крајниот резултат беа разни толкувања од постариот Старкилер. За жал, пред да ја смениме неговата одлука да создаде канон на Force Unleashed, малку е веројатно дека ќе видиме дека Дизни ги враќа саканите, иако тие никогаш не велат никогаш. Дејв Филони, ко-креатор на емисии како Star Wars Rebels и The Mandalorian, ги повтори концептите на уметноста и идеите што беа отфрлени во минатото, и не гледаме причина зошто Старкилер не може да прифати ист третман.

Всушност, еден обожавател излезе со своја цврста теорија за тоа како ликовите можат да бидат сместени во потокот Војна на ѕвездите канон. Погледнете тука.