Систем од мрежа од TP-Link: Deco X90 со 6,6 Gbit / s, X60 & X20 по март

Mesh-Systeme von TP-Link: Deco X90 mit 6,6 Gbit/s, X60 & X20 doch erst ab März
Слика: ТП-врска

Покрај Netgear и D-Link, TP-Link го користи и CES 2020 за да демонстрира нови решенија за мрежи засновани на Wi-Fi 6, вклучувајќи ги и производите Deco X60 и Deco X20 кои беа претставени на IFA. Со најбрзиот 6-мрежен Wi-Fi систем од TP-Link до денес, исто така има и нешто ново што ветува поголема покриеност и брзина.

Брза мрежа со три опсези со Wi-Fi 6 на две станици

За разлика од двата модели Deco X60 и Deco X20 вклучени во портфолиото, системот за Deco X90 6-Mesh Wi-Fi е нешто ново на TP-Link на CES 2020. Изненадувачки е што врвниот модел во оваа серија не се состои од три мрежни сателити комуницираат едни со други преку динамични канали за врати, но, како модел со среден опсег со X60 радио-технологија со двојна опсег, само вкупно две единици, имено рутер и еден сателит.

ТП-линк Деко X90 TP-Link Deco X90 (Слика: TP-врска)

Наместо тоа, вредноста на перформансите на Деко X90 треба да биде поголема од тоа. За моделите на трибини (2 × 5 GHz + 1 × 2,4 GHz), TP-Link користи теоретски бруто ниво на моќност во радио мрежи до 6,6 Gbit / sec при користење на MU-MIMO и ODFMA, што значи X90 Deco-X систем најбрзо до денес е повеќе од два фактори. Ова е присутно во оптимални услови и со истовремена размена на податоци помеѓу клиенти поврзани преку двата понудени фреквенциски опсези (1 × 5 GHz + 1 × 2,4 GHz) до максимум скоро 3 Gbit / s.

Поширока покриеност на областа за повеќе поврзани уреди

Покрај тоа, Deco X90 е исто така дизајниран за поголемо покривање на WLAN, затоа што во најдобар случај радио сигналот мора да може да осветли површина до 560 квадратни метри, додека системот за решетки Deco-X60 е дизајниран за максимум 460 квадратни метри. Deco X90 поддржува до 200 уреди истовремено регистрирани. X60, од ​​друга страна, дозволува 150 уреди да бидат поврзани паралелно со Интернет. Сите мрежни рутери го поддржуваат стандардот за криптирање WPA3, кој бара сертификација на Wi-Fi 6. Мобилните апликации за конфигурирање и управување со домашни мрежи се исто така вообичаени за ваквите мрежни системи, поради што TP-Link обезбедува и апликации погодни за Android и iOS.

Deco X60 и X20 доцнат, Deco X90 ќе започне во април

Системот за мрежни серии Deco-X, секој што се состои од две и три единици, не е познат како Deco X60 и Deco X20 на CES 2020. И, всушност, барем едно од двете решенија со решетката со Wi-Fi 6 требаше да се продаде. Сепак, TP-Link сега тајно го ревидира овој претходно замислен распоред, за кој смета дека X60 како пионер мора да достигне малопродажба во декември 2019 година, а X20 подолу е само малку побавен во почетокот на 2020 година. Затоа што во моментов се зборува од производителите лансирањето на пазарот мора да се изврши уште во март оваа година.

TP-линк Деко X60 TP-Link Deco X60 (Слика: TP-врска)
TP-Link-Deco X20 TP-Link-Deco X20 (Слика: TP-врска)
Деко-X серија на ТП-врска со Wi-Fi 6 Деко-X серија на TP-врска со Wi-Fi 6 (Слика: TP-Link)

Наспроти оваа позадина, сè уште е дискутабилно дали TP-Link всушност може да го започне најавениот почеток на продажба за системот Deco X90 mesh во април 2020 година. Барем во Северна Америка, пакетите со високи мрежи се очекува да започнат со продажба за 450 долари (пред данок) кога ова За Deco X60 производителот објави предложена малопродажна цена од 399,90 евра за лансирање на пазарот во Германија. Сепак, цената на еврото за X90 не беше откриена на изложбата.