Сите детали за новите камери Huawei Mate 30 и Huawei Mate 30 Pro

Сите детали за новите камери Huawei Mate 30 и Huawei Mate 30 Pro

Huawei вчера ги претстави најновите телефони со висока класа, Huawei Mate 30 и Huawei Mate 30 Pro. Овие телефони се истакнуваат заради нивниот вистински премиум дизајн и за огромната моќност. Но, пред сè, ако овие мобилни телефони предизвикуваат возбуда, тоа е затоа што нивната опрема за фотографирање ќе биде една од најдобрите во историјата. Висококвалитетната камера за која разговаравме денес во длабочина.

Huawei се истакнува затоа што секогаш лансира квалитетни камери и соработува со Леица. Во случајот со Huawei Mate 30 и Huawei Mate 30 Pro имаме три камери и четири камери, соодветно, но и двете се високо квалитетни камери.

Huawei Mate 30

Huawei Mate 30 има три камери. Три сензори на задниот дел со главниот и оптички сензор со широк агол Со 40 мегапиксели. Покрај тоа, со хибриден пристап кој комбинира фазно и ласерско откривање. Вториот гол на Huawei Mate 30 е Телефото леќи со 8 мегапиксели вна отворот f / 2.4 и со автоматски фокус сличен на претходниот што комбинира откривање. Конечно, тројно 16 ултра камера со широк агол мегапикселна камера со отвор f / 2.2.

Зумот е една од силните точки и имаме 3x оптички зум и 5x хибриден зум. Овој телефон има максимална ISO вредност од 204800 година. Што значи ова? Тие фотографии ќе бидат совршени дури и во услови на слаба осветленост. Ноќниот режим ќе биде спектакуларен и Мате 30 ќе се осигура дека скоро и да нема бучава кога ќе фотографирате ноќе. Или, во најмала рака, ветува дека ќе ги собере условите на хартија.

Huawei Mate30

Huawei Mate 30 Pro

Новиот Huawei Mate 30 Pro може заедно да биде мобилен телефон најдобрата камера на пазарот благодарение на своите четири сензори и сите видови на избори што го прават идеален избор за секој photographyубител на фотографија. Имаме два сензори од 40 мегапиксели со комплементарен систем наречен Huawei Систем со двојна главна камера и овие два сензори се одговорни за дистрибуирање на работа при фотографирање. Имаме трети 8 мегапикселни телефото сензори и отвор f / 2.4 со 3х оптички зум и а четвртиот сензор за ТОФ 3Д чија цел е да обезбеди поголема длабочина на сликата, да се постигне подобра замаглување итн.

Друга јачина на овој мобилен телефон е супер бавното движење што никогаш не е видено на мобилен телефон и што ќе овозможи спектакуларни резултати во секоја ситуација.

Huawei Mate 30 Pro

Наскоро Huawei Mate 30 и Huawei Mate 30 Pro ќе бидат лансирани во нашата земја и можеме да пробаме една од најдобрите камери денес и историја.