Следниве се шегите што може да ги има Huawei P40: EMUI 10.1 и Wi-Fi 6+

Berikut ini adalah lelucon yang dapat dimiliki Huawei P40: EMUI 10.1 dan Wi-Fi 6+ 1

Следниот врвен дел од палетата Huawei ќе пристигне со серијата P40 и веројатно ќе биде официјално претставен на крајот на март. Во изминатите неколку часа тие се појавија на Интернет нови детали на идниот паметен телефон на кинескиот гигант.

Новиот Huawei P40 може да биде уред што се користи ЕМУИ 10.1, засновано на Android 10. Сега тестирано. Звукот во моментов е чист шпекулативни но се чини, со оглед на тоа што Huawei го лансираше EMUI 8.1 со серијата P20 и EMUI 9.1 со серијата P30. Во моментов сè уште има нејасно кои ќе бидат новости вклучени во новиот ЕМУИ 10.1, се надеваме дека ќе вклучат Турбо GPU и нови датотечен систем ЕРОФС

ПРОЧИТАЈТЕ ДА: Samsung Galaxy Z Flip, неговиот преглед

Покрај тоа, од Кина се појавија новини од модулот Wi-Fi со што може да се покаже новиот Huawei P40: Кинеските гиганти можат всушност да претстават модули кои се компатибилни со него Стандарден 6+ Wi-Fi и ова покажува дека можеме да го видиме направи нечие деби на врвот на новата палета. Во моментов не е познато како и до кој степен е новиот стандард повисоко до Wi-Fi 6, моментално имплементиран на Galaxy Note 10 e Galaxy S20.

Преку: Арена ГСМ, ГизмочинаИзвор: Сина Техника