Следниот настан на Apple ќе се одржи на 10 септември: Подгответе се за новиот iPhone и повеќе

Apple Acara Selanjutnya Akan Berlangsung Pada 10 September: Bersiaplah untuk iPhone Baru dan Lainnya

јаболко официјално потврдено преку својата веб-страница и медиумите поканија дека следниот специјален настан ќе се случи на 10 септември (11 септември во малезиско време). Врз основа на гласините што ги слушнавме досега, можеби ќе го видиме дебито во следната генерација iPhone на настанот.

ОГЛАС

Приоритетна потврда, повикување на настанот за лансирање, се гледа во средствата за бета слика на iOS 13. Да не заборавиме, iPhone XR, iPhone Xs и iPhone Xs Max беа лансирани околу истиот датум минатата година.

Врз основа на фабриката за гласини, „Епл“ ќе открие три нови iPhone-и на настанот. Исто така, слушнавме гласини за моделот iPhone Pro кој ќе биде наследник на iPhone X и iPhone Xs Max и имаат три поставки на задната камера поставени во модул во форма на квадрат.

Во извештајот на Марк Гурман и Деби Ву од Блумберг се тврди дека „Епл“ ќе претстави и iPad Pro со подобрени спецификации, 10,2-инчен iPad, „Епл 5“. Гледајте, нови AirPods со одлики за потиснување на бучава, подостапни HomePod, и MacBook Pro 16 инчи.

Ако извештаите и гласините погоре се вистинити, се чини дека настанот ќе биде уште една голема екскурзија од компанијата Купертино. Со тоа, почекајте ги сите интересни детали што доаѓаат од настанот ќе се емитува во живо преку веб-страницата на Apple на 11 септември во 13 часот во малезиско време.