Следното знаме Samsung нема да се вика Galaxy S11 (Извештај)

Unggulan Berikutnya Samsung Tidak Akan Disebut Galaxy S11 (Laporkan)

Samsung има проблем со името што сака да го реши следната година.

Кредит: Samsung

(Кредит на слика: Samsung)

Според новиот извештај на новинската агенција „Јонхап“, Самсунг размислува за начини да се оддалечи од брендирањето „Галакси С“ што се користи во последните неколку години. Наместо да се одлучат за Galaxy S11 следната година, Samsung се прашува дали би било подобро да се држат настрана од бројките, се вели во извештајот.

„Самсунг Самсунг“ треба да каже дека иако компанијата не донесе конечна одлука, во моментов „разгледува опции што можат да привлечат потрошувачи“. Други изјавија за „Јонхап њуз“ во интервју дека одењето со 11, 12 или 13 би било лош избор, бидејќи толку тешко беа изречени бројките.

Извештајот е последен во низата гласини во последните неколку месеци кои сугерираат дека Samsung размислува за ново име за Windows Galaxy S10. Идејата е да се отцепиме од нумерираното брендирање порано отколку подоцна и конечно да најдеме начин како да ги натераат луѓето што сакаат. Кога се беше кажано и направено минатата недела, Samsung ги лансираше Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10 + и Galaxy S10 + 5G.

Сега, според извештајот на Јонхап, сите очи се кон 2020 година и плановите на компанијата.

Ова е проблем со кој Samsung не се соочува. Епл, исто така, во голема мерка е фиксиран на броевите во неговата итерација на iPhone. Пред две години, компанијата го лансираше iPhone X и минатата година ги покажа iPhone XS и iPhone XS Max. Не е јасно дали Apple ќе оди со iPhone 11 оваа година или дали ќе се обиде да го смени своето име во нешто поразлично.