Слушалки за во живо од Neodymium беа во живо Mercury HS 109 лансирани за РС. 300

Headphone Neodymium berkabel Mercury HS 109 diluncurkan untuk Rs. 300

Mercury, трговска марка на Kobian Pte Ltd. познат по својата линија на додатоци денес лансираше ново стерео слушалки – Mercury HS 109. Се појавува по неодамнешното лансирање на мултимедијални звучници Mercury Harmony, Wave и Boom во Индија неодамна.

Mercury HS 109 е жичен слушалки со должина на кабел од 2,2 метри. Овие слушалки се изградени со Neodymium за да произведат поголема чувствителност и значителен излез на звук со помала моќност, според компанијата и произведуваат музика на прилично високо SPL ниво (ниво на притисок на звук) со употреба на висок магнетски флукс од Neodymium. Компанијата тврди дека дефиницијата за произведен звук и перформанси заснована на HS 109 е 8 пати подобра од феритни магнети.

Тој е уред за приклучок и игра, има возачка единица од 40 мм и максимална моќност од 100mW.

Цена и достапност

Меркур ХС 109 по цена од РС. 300 и нема информации за достапноста на овој производ.

Коментирајќи го лансирањето, г-ѓа Сушмита Дас, Менаџер на земја – Индија, Кобијан Пте Рибар. кажа:

Барањата на клиентите продолжуваат да се менуваат од време на време. Во Кобијан, ние гарантираме дека продолжуваме да одговориме на променливите потреби со постојано добивање повратна информација од клиенти и партнери. Ние користевме неодимиумски магнети во Mercury HS 109 за да бидеме полесни и истовремено да создадеме простор за да обезбедиме подобро искуство за квалитет на звукот за клиентите. На крајот на краиштата, клиентите не сакаат ништо премногу тешко да ги оптоваруваат додека уживаат во нивната музика.

Автор: Маној Нагендра

Маној Нагендра е многу заинтересиран за паметни телефони и најнова технологија. Тој сака да ја пишува и истражува најновата технологија и често може да го најдете со телефон со Android. Може да го следите Twitter @ manojshesh24 и исто така да испратите е-пошта на [email protected] Погледнете ги сите натписи од Маној Нагендра