Смартфонот со двојни дисплеи на Мајкрософт е скоро комплетен во 2015 година, наведуваат извори

Smartphone dual-display Microsoft hampir selesai pada 2015, sumber mengutip 1

Во новата апликација, неодамнешниот протек покажува дека „Мајкрософт“ е супериорен во однос на другите производители затоа што во 2015 година создадоа уред со два екрани. Па, Мајкрософт не кажа ништо официјално, но преку ново истекување, се чини дека гигантот Редмонд создаде уред со двојна екран. Двајцата набудувачи се поврзани заедно со капакот на екранот, кој делува како мост помеѓу мониторите. Мајкрософт го врати во 2015 година, но не беше во можност да го објави јавно за време на лансирањето на Lumia 950Xl.

Иако изгледа сосема поразлично од концептот „Андромедија“ со широко растојание помеѓу двата екрани. Направено е да се стави крај на ограничувањата на примитивните паметни телефони и да се донесе мултитаскинг, повеќе простор за забава итн. Мајкрософт сака ова да биде попродуктивен уред за своите корисници. Тоа беше практично решение за проблемите со кои се соочуваат корисниците во тоа време.

Во официјалното соопштение, „Мајкрософт истражувања“ рече: „Ние го илустрираме концептот на паметен телефон„ Display Cover “, секундарниот екран дизајниран за подобрување на перформансите и удобноста. Целта на овој концепт е да се испита практични решенија кои им овозможуваат на корисниците да бидат попродуктивни. “

Сега, другите производители почнаа да развиваат флексибилни екрани за да го донесат уредот на пазарот следната година. Сега ова не изгледа како практично решение, бидејќи развојот на мобилни телефони сега е на различно ниво од 2015 година. Повеќето производители на уреди сакаат да започнат флексибилен 5G екран. Дури и Samsung, „хуавеј“

Какво е вашето гледиште за целото сценарио? Дали сакате Мајкрософт да го рестартира развојот на овој уред? Споделете ги вашите важни мислења со коментарите подолу.

(Преку)