Снимајте и фаќајте го Regirock во Одг GO

Снимајте и фаќајте го Regirock во Одг GO 2

Ние ви кажуваме како да фатите и да фатите Regirock во Pokemon GO. Играчите на Pokemon GO можеби ќе сакаат да го подготват следниот Pokemon во ротација: Regirock. Третиот член на легендарното трио „Титан“, Реџирок ќе ги следи своите претходници, Реџис и Регистел, како легендарен кој може да претставува вистински предизвик за многу играчи.

Снимајте и фаќајте го Regirock во Одг GO

За среќа, затоа што беше внесен во кодот на играта, веќе знаевме како да ги победиме легендарните чудовишта во Pokemon GO. За оние кои веќе ги фатија Реџице и Регистел, последниот легендарен ќе комплетира и трио за играчи, барем додека не се претстави Регигас.

Како прво, играчот мора да знае дека ЦП, шеф на нападот на Regirock, е 41777, кој во комбинација со игри за пишување и чисти движења на Rock, го прави силен лидер за напад. Сепак, треба да се спомене и дека максималното снимање на ЦП е 1764 на ниво 20 со совршен IV и 2205 на ниво 25 со совршен IV и делумно облачен интензитет. Додека го победивте Регирок, вреди тоа со група од 4, 6 или 7 групи на играчи по препорачани.

Движењето Regirock

За разлика од серијата движења на Registeel, кои не нудат малку на титанот, Regirock има серија на силни движења кои ограничуваат пристојна позадина. Regirock ги знае следниве движења:

Фрлање на камен (брзо движење со камен тип)

Rock Smash (борба со брза борба)

Камен Еџ (натоварен, 1 лента за движење од камен тип)

Фокус експлозија (натоварен, 1 лента за движење во типот на борба)

Зап канон (исполнет, 1 електрична лента за движење)

Додека брзите движења се прилично основни, Reg Zapock Cannon Regirock ќе уништи поголем дел од водомерот. Киогре и Вапореон остануваат изводливи до одреден степен, но играчите мора да избегнуваат користење на Гјарадос, затоа што се потребни многу ефикасни двојни оштетувања на секој потег споменат погоре, освен движењето Борба.

Климатологија

Regirock е воден од облачно време, кое претставува најдобри можности за посилни улоги, но исто така го отежнува и тепањето. Ако наидете на Regirock засилен со временски услови за кој се докажа дека е премногу, играчите можат да се обидат да го искористат времето со тоа што се занимаваат со титани со засилени типови на времето или типови трева со светло засилување. Сепак, важно е да се напомене дека нема да се соочите со Zap Cannon Regirock во дождливо време затоа што, иако не е лош избор за водомери против Stone Edge или Focus Blast Regirock, Zap Cannon Regirock добива силен притисок против типот „Air“ (движење со електричен тип исто така зголемена во дождливо време).

Најдобри шалтери

Еве список на слабости на Regirock: Вода, борби, земја, трева и челик. Следниве се најдобрите бројачи Regirock и нивната соодветна група на движења:

Киогре (водопад / хидраулична пумпа)

Грудон (кал зрак / сончев зрак)

Rhydon (Кал шамар / сурфање)

Machamp (контра / динамичен удар)

Venusaur (камшик растение / винова лоза)

Херакрос (контранапад / блиска борба)

Од горе, Грудон навистина ќе заблеска против Регирок, затоа што претходното движење претходно беше целосно управувано од убавото време. Се додека не е Reg Zapock Zap Zap, Kyogre исто така ќе работи многу добро. Меѓутоа, доколку играчот нема пристап до овој легендарен, Сурф Ридон ќе направи чуда со буџетот на „Грудон“, а фабриката за бес Венераурус ќе има и предност пред Реџирок над Кјогре.

Севкупно, Макамп е најсилниот избор против Regirock, бидејќи борбените типови добиваат намалена или неутрална штета од сите напади на Regirock, а истовремено предизвикуваат и голема штета. А Херакрос ќе биде доволен како сметководител доколку играчите немаат Макамп.

Додека на Regirock му треба малку предвидливост и стратегија, на крајот ќе им одговараат на играчите кои се подготвени. Со оглед на тоа што Регистел останува на списокот уште неколку дена, играчите можат да ги следат и спротивните упатства од „Регистел“ за да ги додадат легендарните во нивната колекција.

(Вкупно: 0 Просечно: 0/5)