Соберете 100 од секој материјал за 60 секунди …

Fortnite  ubicación de todos los materiales

Соберете 100 од секој материјал во рок од 60 секунди од слетувањето 1

Додека многумина од вас мислат дека ова е лесен предизвик во Фортнит, не мислам така. Постои овој предизвик што бара да изберете 100 од сите материјали веднаш по слетувањето. Затоа, мора да ја пронајдете совршената локација што ги содржи сите три материјали. Не само тоа, но тие исто така треба да бидат близу, така што ќе можете да ги собереш во рок од 60 секунди по слетувањето.

Најлесен начин да се справи со овој предизвик би било да се добие механизам од „зелено светло“, што не е толку тешко. Само задржете го ова известување за себе, и ако не можете да соберете материјали поинаку, не заборавајте да го користите B.R.U.T.E. 🙂

Сепак, да ги разгледаме неколку локации што содржат метал, тула и дрво. Постојат две локации што го содржат секој материјал со честа брзина. Овие се двете фабрики. Една фабрика се наоѓа јужно од Дасти Депо, додека другата е веднаш до ноќниот клуб во снежната област на картата.

Подолу можете да ја најдете сликата што ги истакнува двете позиции, така што ќе можете да ги идентификувате пред да заминете од борбениот автобус.

Fortnite локација на сите материјали

Штом сте над фабриките, ќе можете да видите метал, дрво и тула, бидејќи има контејнери, но и тули кои произлегуваат од вашето гледиште. Лесно е да ги добиете сите откако ќе слетате таму.