Совети за препознавање фишинг и компјутерска измама

Совети за препознавање фишинг и компјутерска измама

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Фишингот е сè попопуларна практика која ви овозможува да одземате информации за пристап до веб-страниците на банката со искористување на да биде невозможно да се затвори, човечка глупост или негрижа.

Всушност, едноставно со испраќање е-пошта креирана ад-хок и клонирање на веб-страница на банка на работен начин, можеме да влеземе во стапицата на злото намерно со одземање на корисни информации за користење на нашата сметка и нашите картички без овластување.

Кои се компјутерски измами?

Сите банки ги користат сите потребни мерки за да ја заштитат безбедноста на вашите податоци и трансакции. Сепак, важно е да се знае како да се препознае фишингот за да не се ризикува да се измами.

На фишингот е техника на компјутерска измама насочена кон кражба на податоците за корисниците преку е-пошта кои ја имитираат службената комуникација на банката и всушност водат кон лажни страници.

Запомнете дека е-пошта за фишинг

Тие содржат генеричка порака во која се бараат лични информации (ингеренциите, кредитна картичка, итн.)
Тие честопати имаат правописни грешки и обично се пишуваат во неправилна форма

Не ги внесувајте вашите податоци, вашите акредитиви за пристап до Површината на клиентите или броевите / кодовите на Вашите картички ако има врска што води до надворешна страница.

Еве еден примерок-пошта за фишинг со една многу добро направено клонирање на оригиналната веб-страница на банката дека само внимателно око може да препознае.

Како да се одбраните од фашинг?

Користење на здравиот разум затоа што ниту една банка не ги бара вашите ингеренциите преку е-пошта и затоа внимавајте да го вметнете преку едноставни пораки.

Проверете го испраќачот што во многу случаи не е исто како и вашата банка, но со многу чудно име.

Двојно проверете ги зборовите и значењето на речениците затоа што често има грешки во пишувањето и неграматички италијански.

Јавете се прво во вашата банка за да видите дали тие ве контактирале.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!