Совет: Дознајте како можете да користите WhatsApp на таблета Android.

WhatsApp tablet browser serviço Android

WhatsApp има големо присуство и може да се најде на повеќето мобилни платформи. Лесен за употреба и брзо привлечување на корисниците, обезбедувајќи најдобро корисничко искуство.

Кога станува збор за мобилни уреди, постои голема празнина во оваа услуга. Оваа апликација е наменета за паметни телефони и не може да се користи на таблети од различни причини, од кои многу се очигледни. Секако дека е лесно да се снајде околу ова, едноставно и директно. Погледнете како можеме да го сториме тоа.

Услуга андроид прелистувач за таблети WhatsApp

Користењето WhatsApp на таблет Андроид не е природно. Тоа не е во спротивност со природата на услугата, но ние ги доживуваме неговите ограничувања апликација и недостаток на придружни телефонски броеви.

Како да користите WhatsApp на таблета Android

Постои едноставен начин да ги пронајдете ограничувањата на WhatsApp и да го користите на таблета. Едноставен за спроведување и не бара никаков софтвер. Треба само да користиме прелистувач и да следиме неколку основни чекори.

Услуга андроид прелистувач за таблети WhatsApp

Потоа го отвораме прелистувачот и пристапуваме до веб-верзијата на WhatsApp. На адресата веб.whatsapp.com Имаме сè што ни треба.

Едноставно мора да бидеме претпазливи што во прелистувачот изберете ја опцијата за користење на десктоп-верзијата. Ова е она што треба да се искористи за да се овозможи пристап до WhatsApp на таблетот.

Услуга андроид прелистувач за таблети WhatsApp

Потоа го отвораме менито на прелистувачот и потоа ја избираме опцијата што ни ја дава саканата верзија. Ова е при крај на менито и мора да се избере да остане во иднина.

Ние ќе користиме прелистувач за пристап до оваа услуга

Наскоро прелистувачот ќе ја превчита страницата со помош на верзијата на работната површина. Покрај тоа, таа веднаш ќе ја вчита страницата за овластување за пристап што е подготвена.

Услуга андроид прелистувач за таблети WhatsApp

Инструкциите се едноставни за следење и исти како оние што веќе се користат во други системи. QR-кодот го обезбедува потребното овластување, затоа треба да го задржиме прозорецот отворен и достапен.

На паметните телефони, каде што имаме конфигурирано WhatsApp, мора да го отвориме менито и да ја одбереме опцијата WhatsApp Web. Ако имаме отворена друга сесија, мора да креирате нова со кликнување на копчето плус.

Услуга андроид прелистувач за таблети WhatsApp

Услуга андроид прелистувач за таблети WhatsApp

Потоа, имаме пристап до камерата на паметни телефони за да го прочитаме QR-кодот. Значи, ние само укажуваме на страницата што ја отвораме на таблетот, директно на кодот сега.

На крајот имаме сè што е подготвено да ја користиме оваа услуга

Наскоро ќе се промени страната на прелистувачот на таблетот, веднаш покажете ја нашата сметка на WhatsApp. Подготвено е за употреба, со сите наши контакти достапни.

Услуга со прелистувачи на таблети WhatsApp андроид

Ова може да се искористи во иднина, така што нема потреба да се повторува процесот постојано. Важно е да се запамети дека има некои ограничувања на оваа верзија, но тие не се забележани.

Ова е несомнено наједноставниот начин да се користи WhatsApp на таблета. Во овој пример ние користиме Chrome, но другите прелистувачи ја имаат оваа опција и затоа можат да се користат. Тестирајте и видете колку е природно да се користи оваа услуга на овој голем екран.